Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Flirtoval s hattrickem, ale třikrát selhal v malém vápně. Děkuji Aubovi za třetí gól, kál se Lacazette

První hattrick v dresu Arsenalu měl na dosah, ale tři stoprocentní šance ve druhém poločase neproměnil. Po závěrečném hvizdu úvodního semifinále Evropské ligy nicméně Alexandre Lacazette smutnit nemusel. "Gunners" totiž zastavili sérii porážek, zvítězili nad Valencií 3:1 a nakročili do finále druhé nejprestižnější soutěže starého kontinentu.

Alexandre Lacazette oslavuje s Pierrem-Emerickem Aubameyangem gól Arsenalu
zdroj: REUTERS autor: Paul Childs

Začátek semifinále však svěřence Unaie Emeryho zastihl ve stejném módu, ve kterém odehráli předchozí utkání Premier League s Crystalem Palace (2:3), Wolverhamptonem (1:3) a Leicesterem (0:3).

Před brzkou brankou Diakhabyho mohl ze standardní situace skórovat i Garay a náskok španělského klubu poté nezdvojnásobil Guedes, jemuž "namazal" do vyložené příležitosti Maitland-Niles. Domácí fanoušci těžce potlačovali frustraci a stadionem se často linula sprcha nadávek.

"Prvních patnáct minut jsme nehráli vůbec dobře. Vzhledem k nezdarům z minulého týdne jsme byli hodně nervózní," konstatoval útočník Pierre-Emerick Aubameyang. "Ale ukázali jsme charakter a zareagovali skvěle," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Arsenal - Valencie

Lacazette totiž v 18. minutě zužitkoval lahůdkovou přihrávku právě Aubameyanga a o osm minut později otočil skóre hlavičkou po přesném centru Seada Kolašinace. "V obou případech jsem dostal exkluzivní nahrávku od spoluhráčů," uznal sedmadvacetiletý Francouz.

Navíc nemuselo zůstat pouze u nich. V úvodu druhé půle nejprve minul z bezprostřední blízkosti další centr Aubameyanga a krátce nato ani nadvakrát neprocedil ze dvou metrů míč do sítě skrz ležícího brankáře Neta. "Bohužel jsem další velké šance zahodil. I proto děkuji Aubovi za třetí gól," připomněl trefu z nastaveného času.

"Doufám, že bude v konečném zúčtování důležitá," doplnil Aubameyang.

Liga mistrů je prioritou

Arsenal je zásluhou vítězství 3:1 na dobré cestě k postupu do finále EL v ázerbájdžánském Baku. "Chceme hrát finále a získat trofej, ale víme, že na Mestalle to bude velmi těžké," uvedl Aubameyang.

Jeho slova zopakoval na tiskové konferenci i trenér Emery, který zároveň krotil entuziasmus v kabině. "Výsledek je slušný, ale ještě nemáme ani zdaleka splněno. Před odvetou vidím šance padesát na padesát," překvapil novináře. "Jsem však pochopitelně šťastný a pyšný na hráče - za stavu 0:1 se dokázali vzchopit a otočili ho." 

Klub z anglické metropole čeká před odvetou ve Valencii ještě nedělní neméně důležité utkání Premier League s Brightonem. V tabulce totiž aktuálně okupuje páté místo s dvoubodovou ztrátou na čtvrtou Chelsea, která drží dvě kola před koncem poslední vstupenku do LM. 

"Bude to náš závěrečný zápas na Emirates Stadium v letošní sezoně. Chceme fanouškům dopřát pocit z vítězství a zůstat ve hře. Tabulka je strašně vyrovnaná. Uděláme vše proto, abychom se do Champions League kvalifikovali už skrz domácí soutěž," zakončil Lacazette.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články