Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Fenerbahce se chová, jako by už postoupilo. Nesmíme jim dát prostor, burcuje Petržela

Je to sice daleko, ale naděje existuje vždycky. Alespoň tak nahlíží na odvetu 3. předkola Evropské ligy harcovník Milan Petržela, kterého čeká odveta proti Fenerbahce, tentokrát ovšem na půdě Slovácka. Zkušený záložník totiž nabízí pohled, že Turci by mohli v odvetě soupeře podcenit. A toho by klub z Uherského Hradiště mohl využít. Přímý přenos utkání sledujte ve čtvrtek od 18:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

K tomuto názoru Petrželu nabádá i předzápasový režim Fenerbahce. Turecký celek totiž ve středu v Uherském Hradišti netrénoval a přijede z Brna, kde se ubytoval, až na samotný zápas.

"Turci mívají sklony k podcenění, asi si první zápas vyhodnotili tak, že už mají postup jistý, a proto se tak chovají," řekl devětatřicetiletý fotbalista.

Zároveň Petržela dobře ví, že jeho tým bude čelit velké kvalitě. "První zápas nám ukázal, že Turci nepotřebují na potrestání chyb dvě či tři šance, ale stačí jim jedna. Jsou velice produktivní," řekl.

"Nesmíme jim dát prostor, bude potřeba se na ně nalepit, být důrazní a nenechat je tvořit. Šance veliká není, ale balón je kulatý a my uděláme vše pro to, abychom se odvděčili našim fanouškům," dodal hráč s 454 ligovými starty.

Do srovnání domácí soutěže s pohárovými zápasy na evropské scéně, jichž hodně odehrál v dresu Plzně, se nechtěl pouštět.

"Je to něco jiného než liga, dělá to se mnou vždycky něco, takové zápasy zažije člověk třeba jen jednou za kariéru a chce si to užít. Což platí o celé řadě spoluhráčů," uvedl Petržela.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Fenerbahce - Slovácko

V neděli chyběl v základní sestavě v lize proti Hradci Králové a nastoupil až ve druhé půli. Byli na tom domluveni s trenérem Martinem Svědíkem.

"I když já mám radši, když hraju od začátku. Důležité bylo, že jsme jednak vyhráli a také to, že zahráli dobře i hráči, kteří jindy bývají náhradníci," pochválil kádr Slovácka.

Podobně to udělalo i Fenerbahce, které hrálo ligu před cestou na Moravu až v pondělí večer. "Mají široký kádr a určitě jim nedělá problém hrát za tři dny znovu. Vadit jim to nebude. Ale opakuji, my se soustředíme na sebe a na dobrý výsledek," dodal Petržela.

Je nám líto, video expirovalo.
Slovácko chce Turkům odvetu v EL znepříjemnit
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články