Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Fenerbahce jde na Kozákovo Lazio, Chelsea proti Kazani

Nyon (Švýcarsko) - Fotbalisté Chelsea se ve čtvrtfinále Evropské ligy utkají s Kazaní. Lazio Řím s nejlepším střelcem soutěže Liborem Kozákem narazí na Fenerbahce Istanbul, které v osmifinále vyřadilo Plzeň. Další dvě dvojice tvoří Tottenham - Basilej a Benfica Lisabon - Newcastle.

Losování čtvrtfinále Evropské ligy
zdroj: UEFA

Petra Čecha los příliš nepotěšil kvůli náročné cestě. "Nechtěl jsem právě Kazaň, protože jsem se chtěl vyhnout zdlouhavému cestování. Asi jsem to zakřiknul. Máme příšerně zápasů a říkal jsem si, že by bylo dobré nedostat tým, za kterým bychom museli daleko letět," uvedl brankář Chelsea.

Duel s Kazaní bude pro posledního vítěze Ligy mistrů o to prestižnější, že majitel Chelsea Roman Abramovič je Rus a ve své vlasti se bude chtít se svým týmem předvést. Chelsea dosud vyhrála všechny čtyři souboje s ruskými kluby, Kazaň navíc prohrála v minulé sezoně při svém jediném výletu do Londýna s Tottenhamem.

Kozák dostane šanci pomstít Plzeň. Proti Fenerbahce se může pokusit vylepšit dosavadní bilanci osmi gólů v sedmi startech v hlavní soutěži Evropské ligy v této sezoně. To mu zajistilo vedení v tabulce střelců.

Duel Lazia s Fenerbahce bude zajímavý i z bezpečnostního hlediska. Oba soupeři měli kvůli výtržnostem fanoušků v osmifinále uzavřený stadion. Lazio navíc dostalo trest na dvě utkání, a tak se bez diváků bude hrát i první čtvrtfinále v Římě. Newcastle dostal šanci napravit sezonu 2004/05, kdy byl naposledy ve čtvrtfinále tehdejšího Poháru UEFA a vypadl se Sportingem Lisabon, tedy městským rivalem současného soupeře Benfiky.

První zápasy se budou hrát ve čtvrtek 4. dubna, odvety jsou na programu o týden později. Až poté bude vylosováno semifinále.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články