Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Evropská liga krom českých týmů nabídne i souboj českých krajánků

Praha - K dnešním zápasům Evropské ligy nenastoupí jen Sparta a Plzeň, skupinové soupeře vyzvou i další evropské týmy. Možnost užít si atmosféry druhé nejvýznamnější klubové soutěže dostane i několik českých hráčů. Může například dojít na přímý souboj krajánků mezi Bořkem Dočkalem z Rosenborgu Trondheim a Michalem Kadlecem z Leverkusenu.

Michal Kadlec (vpravo) za Leverkusen
zdroj: ISIFA

Skupina B vedle souboje Atlétika Madrid s Plzní nabídne duel Coimbry s Hapoelem Tel Aviv. Oba týmy svůj úvodní zápas prohrály a ve čtvrtek nutně potřebují bodovat. "Pokud chceme myslet na postup, musíme doma vyhrávat," řekl trenér Coimbry Pedro Emanuel.

Izraelský celek půjde do zápasu s novým trenérem Jossim Abukasisem. Dvaačtyřicetiletý reprezentační asistent vystřídal Nicana Širaziho, který odstoupil ze zdravotních důvodů. "Chci fanouškům přinést radost," uvedl Abukasis. Hapoel v Portugalsku povede do jubilejního stého duelu v pohárech.

Ve skupině I dojde vedle utkání Sparty s Bilbaem také na souboj Hapoelu Kirjat Šmona a Lyonu. Francouzský klub před čtrnácti dny zvítězil nad Pražany 2:1, v Izraeli ho ale nečeká nic snadného, protože domácí na úvod nečekaně sebrali dva body za remízu finalistovi minulého ročníku Bilbau.

Olympique si přijel do Haify spravit chuť po víkendové ligové porážce 0:2 s Bordeaux, která byla jeho první prohrou v sezoně. "Myslím, že na hráčích se to nijak neprojeví. Neodehráli jsme špatný zápas, jen jsme neproměňovali šance. Když to zlepšíme, můžeme ve čtvrtek uspět," uvedl trenér Rémi Garde.

Ve skupině K se chystá souboj dvou českých legionářů. Záložník Trondheimu Dočkal by rád navázal na šest svých gólů z předkol soutěže, zabránit se mu v tom bude snažit reprezentační zadák Kadlec z Leverkusenu.

Oba týmy se spolu utkaly v Evropské lize před dvěma lety a německý celek vyhrál oba duely bez inkasované branky. "Naším jasným cílem je v Trondheimu vyhrát. Skandinávci jsou obecně velmi robustní a hrají chytře takticky," prohlásil kapitán Leverkusenu Simon Rolfes.

Předloňskému vítězi Ligy mistrů Interu Milán chybí dvě trefy k tomu, aby dosáhl v evropských pohárech na 500 vstřelených branek. Na milník se pokusí dosáhnout v Ázerbájdžánu proti Neftči Baku v duelu, který je generálkou na nedělní městské derby s AC.

Program 2. kola:

Skupina A:
18:00 Machačkala - Young Boys Bern (Lecjaks), 21:05 Liverpool - Udine.

Skupina B:
21:05 Coimbra - Hapoel Tel Aviv.

Skupina C:
21:05 Mönchengladbach - Fenerbahce Istanbul, Marseille - AEL Limassol.

Skupina D:
21:05 Newcastle - Bordeaux (Plašil), Bruggy - Marítimo.

Skupina E:
21:05 Steaua Bukurešť - FC Kodaň, Molde - Stuttgart.

Skupina F:
21:05 PSV Eindhoven - Neapol, AIK Stockholm - Dněpropetrovsk (Laštůvka, Mazuch).

Skupina G:
19:00 Videoton Székesfehérvár - Sporting Lisabon, Basilej (Kováč) - Genk.

Skupina H:
18:00 Kazaň - Partizan Bělehrad, Neftči Baku - Inter Milán.

Skupina I:
19:00 Hapoel Kirjat Šmona - Lyon.

Skupina J:
19:00 Panathinaikos Atény - Tottenham, Lazio Řím (Kozák) - Maribor.

Skupina K:
19:00 Rosenborg Trondheim (Dočkal) - Leverkusen (Kadlec), Metalist Charkov - Rapid Vídeň.

Skupina L:
19:00 Hannover - Levante, Helsingborg - Twente Enschede.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články