Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Dvě červené pro Rangers? Věděli jsme, že něco podobného může přijít, řekl Bořil

Před dvěma lety byl na hřišti u senzačního postupu do čtvrtfinále Evropské ligy přes Sevillu a stejný úspěch si Jan Bořil se Slavií zopakoval také v Glasgow, kde si Pražané účast mezi nejlepšími osmi týmy zajistili triumfem 2:0. Kapitán sešívaných jako klíčový faktor dvojutkání označil dobře nastavenou hlavu. Vítěznou branku odvety vstřelil ve 14. minutě Peter Olayinka právě po Bořilově centru.

Slavící Jan Bořil
zdroj: REUTERS autor: Andrew Milligan

"Piluju to každý trénink. Mám lepší levačku než pravačku, tou neumím moc centrovat. Řídím se tím, že když nevíš co s balonem, kopni to dopředu. Tak jsem to kopnul do vápna a Olie to krásně hlavou trefil. Zaplaťpánbůh," řekl Bořil v rozhovoru pro ČT sport.

Čeští šampioni posledních dvou sezon se probojovali mezi osm nejlepších celků Evropské ligy po dvou letech. "Jeli jsme sem s tím, že chceme postoupit do čtvrtfinále. Měli jsme na to dobře nastavenou hlavu. Natrénovaní jsme a na videa jsme koukali. Říkali jsme si, že to musíme zvládnout v hlavě. Bylo to o ní a bylo to vidět. Zaslouženě jsme vyhráli," uvedl Bořil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Rangers - Slavia Praha

Rangers dohráli zápas bez dvou vyloučených. Ve druhém poločase dostali červenou kartu Kemar Roofe a Leon Balogun. "Věděli jsme, že takový zápas tady bude, že do toho budou chodit a může se něco stát. Všechny jsme nabádali, aby byli koncentrovaní. Věděli jsme, že nastane to, co nastalo. Jsem rád, že jsme udrželi uzdu a postoupili jsme," prohlásil devětadvacetiletý Bořil.

Kvůli Roofeho zásahu kopačkou do hlavy brankáře Ondřeje Koláře musel zápas za stavu 1:0 pro Slavii od 65. minuty dochytat osmnáctiletý Matyáš Vágner, který si připsal debut za A-tým. "Koli zachytal fantasticky a když tam přišel Vagi, tak klobouk dolů před ním v jeho letech. Musím mu pogratulovat, první start a hned takový zápas. Pro něho i pro nás krásné," konstatoval slávistický kapitán.

Vágnera okamžitě začal uklidňovat. "Hned jak běžel, tak jsem si ho zavolal, ať je v klidu, nic nevymýšlí a když si nebude jistý, ať to práskne dopředu na Kuchtiče a když na něj půjde něco do ruky, ať to klidně vyrazí do strany. Byl úplně v klidu a bylo to na něm vidět," uvedl bývalý hráč Mladé Boleslavi.

I do třetice si v letošní vyřazovací fázi Evropské ligy přeje tým z Britských ostrovů. V úvodním kole Slavia postoupila přes Leicester. Při pátečním losování budou v osudí z anglických mužstev Arsenal a Manchester United. "Chci zase Ostrovy, je to jednoznačné. Myslím si, že nejsem jediný, že to chtějí všichni a doufám, že se nám to splní," řekl český reprezentant.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články