Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Doufám, že Sevillu potrápíme, věří slávistický obránce Coufal před osmifinále

Půjde potrápit Sevillu ještě více než v roce 2013 s Libercem? Obránce Slavie Vladimír Coufal věří, že ano. Před šesti lety tehdy uhrál s favoritem ve skupině dvě remízy 1:1. Teď se těší hlavně na setkání s gólmanem španělského klubu Tomášem Vaclíkem. "Doufám, že je můžeme potrápit ještě víc než s Libercem, ale musíme respektovat obrovskou sílu Sevilly," řekl Coufal. Úvodní osmifinále Evropské ligy Sevilla - Slavia odvysílá ČT sport a web ctsport.cz živě ve čtvrtek 7. března od 18:40.

Vladimír Coufal se raduje z branky
zdroj: AP autor: Olivier Matthys

"Vzpomínky na Sevillu vzbuzují emoce, nevím, jestli pozitivní. Doma jsme je měli na lopatě, dostali jsme gól až úplně na konci. Přéma Kovář dostal asi v 80. minutě červenou kartu a pak jsme dostali gól z brankové čáry. Možná to bylo za čárou, nikdo nechápal, jak to mohlo projít," řekl Coufal.

Zatímco domácí zápas s Libercem nehrál, v odvetě nastoupil na posledních 20 minut. "Venku jsme hráli v podstatě 90 minut bez balonu. V 71. minutě se David Pavelka zbláznil, udělal sólo přes půlku hřiště a zavěsil to k tyči. Pak jsme se zase bránili," vzpomínal Coufal.

"Ale to byl Liberec a teď jsem ve Slavii. Jsou tu reprezentanti, řada kvalitních hráčů, kteří hráli v dobrých ligách, mají mezinárodní zkušenosti," doplnil šestadvacetiletý pravý obránce.

Postup Slavie v Evropské lize rozebíral i nedávný Fotbal fokus podcast:

Zahraje si proti kolegovi z reprezentace Vaclíkovi, který přišel do Sevilly vloni v létě. "S Vácou jsem si nepsal, uvidím ho až na hřišti. On to bude mít podobně. Krátce po tom dvojzápase je reprezentační sraz, tak doufám, že na něj pojedeme v lepší náladě než on," uvedl Coufal.

Pražané odcestují do Sevilly v úterý a v hlavním městě Andalusie chtějí uhrát takový výsledek, aby zůstali před domácí odvetou reálně v boji o postup.

"Porazili doma Real Madrid 3:0, který tým to dokáže? Barceloně dali dva góly (2:4) a kdyby byla Barcelona bez Messiho, tak ji porazí. Musíme podat výkon na hranici sebeobětování. Jedině potom budeme mít nějakou šanci tam uspět, vstřelit gól, něco tam uhrát. Hlavně si chceme přivézt nějakou šanci na postup, protože doma jsme silní a můžeme tu porazit každého," řekl Coufal.

Je nám líto, video expirovalo.
Asistent Houštecký: Kluci jsou na Sevillu nažhavení, všichni se moc těšíme
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články