Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Dopíše Dněpr konec pohádky? V cestě mu stojí suverénní Sevilla

Varšava - Kdo by to byl čekal, že se ve finále Evropské ligy, které se letos hraje ve Varšavě, objeví ukrajinské překvapení z Dněpropetrovsku. Jeho hráči se pokusí ztížit Seville obhajobu loňského prvenství. Svěřenci Unaie Emeryho se mohou stát prvním týmem v historii, který evropskou soutěž číslo dvě vyhraje čtyřikrát. Zvýšenou motivací pro oba celky je skutečnost, že vítěz si poprvé zajistí účast v příští sezoně Ligy mistrů. Přímý přenos sledujte od 20:10 na ČT sport a našem webu.

Jevgenij Konopljanka (vlevo) a Roman Zozulja
zdroj: AP autor: Sergei Kozin

Sevilla ovládla závěrečné duely Evropské ligy v letech 2006, 2007 i 2014. "Jsme vděční za šanci přepsat historii. To by nás nemělo dostávat pod tlak ani nám bránit plnit herní plán. Spíš to je větší motivace, stejně jako postup do Ligy mistrů," uvedl Emery.

Dněpr, kde mimochodem působí náhradní brankář Jan Laštůvka a zraněný obránce Ondřej Mazuch, získal poslední trofej ještě v éře Sovětského svazu - v roce 1989 vybojoval domácí pohár. "Jedno utkání může pohádku přeměnit v realitu, takové věci se nestávají každý den," řekl záložník Ruslan Rotan. "Plní se nám sen a zbývá jen poslední krok," dodal brankář Denys Bojko, který zářil hlavně v semifinále s Neapolí.

Sport
zdroj: ČT4

Sevilla z předchozích čtyř utkání s ukrajinskými mužstvy třikrát vyhrála a jednou remizovala. S Dněpropetrovskem však nehrála nikdy. "Dněpr je objev této sezony Evropské ligy. Během své cesty vyřadili velké týmy Olympiakos, Ajax, Club Bruggy i Neapol a zaslouženě postoupili do finále," řekl Emery. "Možná nás lidé považují za favorita, ale jenom jméno vám nic nevyhraje. Finále je jedinečný zápas, ve kterém může i takzvaně lepší tým prohrát," uvedl záložník či obránce španělského celku Aleix Vidal.

Dněpropetrovsk se role outsidera nezříká. "Sevilla je favorit a obhájce trofeje. Mají rychlé hráče, útoky a vlastně všechno, co moderní fotbal vyžaduje. Ale myslím, že bude rozhodovat motivace. Trofej získá odolnější tým," mínil Rotan.

Předpokládané sestavy:

Dněpropetrovsk: Bojko - Fedeckij, Douglas, Čeberjačko, Léo Matos - Kankava, Fedorčuk - Luchkevič, Rotan, Konopljanka - Kalinič.

Sevilla: Rico - Coke, Carrico, Kolodziejczak, Trémoulinas - Mbia, Krychowiak - A. Vidal, Banega, Vitolo - Bacca.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články