Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Dočkal a Frýdek v základu? Spíš ne, uvedl Ščasný před Southamptonem

Southampton (Británie) - Když Sparta před 33 lety naposledy porazila v pohárech anglického soupeře, byl u toho Zdeněk Ščasný jako hráč a na výhře 3:2 nad Watfordem se tehdy dokonce podílel vítěznou brankou. Teď trenér letenského celku věří, že v úvodním utkání Evropské ligy v Southamptonu bude u dalšího vítězství. "Je velmi nepříjemné, že i když tady soupeři hrají třeba vyrovnanou hru, Southampton si vždycky vytvořil v určitých pasážích velký tlak," uvedl letenský kouč. Přímý přenos sledujte ve čtvrtek od 20:40 na ČT sport a na našem webu.

"Na ten zápas si pamatuju moc dobře, protože jsem moc gólů nedával," řekl devětapadesátiletý kouč. "Gól jsem dal hlavou poté, co jsme vedli 2:0 a soupeř vyrovnal. Jestli je to naše poslední vítězství, tak je to smutný," dodal Ščasný. Sparta tehdy v Poháru UEFA nejprve vyhrála ve Watfordu 3:2, poté v domácí odvetě dokonce 4:0 a postoupila do čtvrtfinále. V něm si letenský celek zahrál také v minulém ročníku.

Ščasný se bude muset proti Southamptonu obejít bez Ondřeje Zahustela a Tomáše Rosického, který se nedávno vrátil do Sparty po deseti letech v Arsenalu. Před prvním zápasem základní skupiny tak pomáhal dávat dohromady informace o soupeři. "Je to škoda, že nemůže hrát, protože tady strávil spoustu let," uvedl Ščasný.

Je nám líto, video expirovalo.
Rosický neodletěl se Spartou k zápasu v Southamptonu

"Southampton zná velmi dobře, ale především hráče, protože změnili trenéra a hrají jiným způsobem hry," přidal letenský kouč, který si přínos velké posily pochvaluje i přesto, že zatím odehrála jen dvacet minut. "Tomáš má v kabině obrovský respekt a autoritu. Naše debaty jsou přínosné po všech stránkách," dodal.

Nastoupit by naopak už mohli Bořek Dočkal s Martinem Frýdkem. "Ještě nějaké rébusy řešíme. Může se stát, že by se objevili v základní sestavě, ale není to pravděpodobné. Oba trénují s mužstvem, takže uvidíme," prohlásil Ščasný.

Southampton v anglické lize ještě nevyhrál, trenér Sparty ale očekává těžký zápas. "Mají ohromné nasazení, což je samozřejmost. Mají také velmi dobrý přechod do útoku a hlavně velmi dobré kreativní hráče směrem dopředu, kteří často mění pozice," řekl Ščasný.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články