Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Defenziva byla v podstatě bezchybná, lebedil si Trpišovský po vítězství v Ženevě

Po výhře 2:0 v úvodním kole Evropské ligy na stadionu ženevského Servette byl trenér fotbalistů Slavie Jindřich Trpišovský spokojen nejen s výsledkem, ale i s úrovní zápasu. Podle zkušeného kouče předvedla obě mužstva navzdory vytrvalému dešti kvalitní výkon, svůj tým ocenil zejména za výbornou defenzivu. Pochvaloval si i rozložení sil a rotaci kádru před nedělním ligovým derby se Spartou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Servette FC – Slavia Praha

"Byl to skutečně evropský zápas na skvělém stadionu. Soupeř ukázal velkou kvalitu a zápas nám hodně ztížil. Musím poděkovat týmu, že dodržel taktický plán navzdory tomu, že jsme začátek úplně nezachytili," řekl Trpišovský. "Pro žádný český klub nebude nikdy samozřejmostí, že bude vítězit na hřišti mistra nebo vicemistra, natož ve Švýcarsku. Servette má výborné hráče," přidal na adresu druhého týmu loňské sezony švýcarské ligy.

Slavii poslal do vedení ve 32. minutě Lukáš Masopust a v 59. minutě uzavřel skóre další stoper Igoh Ogbu. Slavia dovolila soupeři první střelu mezi tři tyče až v 69. minutě. "Defenziva od nás byla v podstatě bezchybná. Až v závěru měl soupeř vepředu pět basketbalistů a z toho vyplynuly závary, ale naše obrana fungovala skvěle," pochvaloval si sedmačtyřicetiletý stratég.

Na konci utkání mohl ze dvou samostatných úniků přidat další branku střídající útočník Václav Jurečka, ale potvrdil, že v úvodu sezony není v ideální formě. Za klub dal zatím jediný gól ze hry a dvakrát se trefil z penalty.

"Takové věci moc nevyčítám, každý chce dát gól. Jde o nějakou pohodu, správné řešení. První situace pro něj byla jako dělaná, má skvělou rychlou střelu, bohužel přestřelil. Tu druhou vyřešil správně kličkou, pak to ale dával pod sebe a trefil protihráče," uvedl Trpišovský.

Nejlepší střelec loňského ročníku české nejvyšší soutěže začal zápas na lavičce stejně jako špílmachr Christos Zafeiris nebo levonohý univerzál Lukáš Provod. "Ke konci zápasu se mi hlavou honilo, které hráče se nám podařilo nebo nepodařilo pošetřit před derby. Je rozdíl, jestli hráč odehraje tři dny před dalším zápasem 60 minut nebo 95 minut i s nastavením," upozornil kouč Pražanů, jenž avizoval rotaci sestavy už před utkáním.

"Těch změn bylo víc, ale znovu říkám, že kdybychom nevěřili i dalším hráčům, tak ty změny neuděláme. V Ženevě to bylo pro nás stejně důležité jako derby," zdůraznil.

Na postu levého halfbeka si odbyl debut Rumun Andres Dumitrescu, jenž přišel na začátku září z celku Sepsi. "Musím ho pochválit za taktickou stránku, která není po přechodu do nového týmu jednoduchá. Zvládl to, i když měl rezervy třeba ve hře hlavou, na levé straně prohrával dost soubojů se Stevanovičem. Ale ostatní ho dobře zajistili. Po taktické stránce odvedl velice dobrý výkon stejně jako celý tým," ocenil Trpišovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články