Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Darida si v Liberci Evropskou ligu nezahraje

Freiburg (Německo)/Liberec - Fotbalistům Freiburgu bude ve čtvrtečním utkání Evropské ligy v Liberci chybět Vladimír Darida, kterého v minulém týdnu trápily potíže s břišním svalem. Český reprezentační záložník sice v pondělí začal s tréninkem, po dohodě s koučem Christianem Streichem ale zůstal v Německu. "Dohodli jsme, že to tak bude nejlepší, abych byl stoprocentně připravený na víkendový zápas," řekl Darida. Freiburg se v neděli představí v Mönchengladbachu.

Vladimír Darida
zdroj: ČTK/AP

Třiadvacetiletý Darida si zranění přivodil na začátku listopadu v Evropské lize v Estorilu. I když se jeho stav zlepšoval, nestihl sobotní bundesligový zápas na hřišti Braunschweigu. V pondělí sice začal s tréninkem a cítil se dobře, po poradě s trenérem se ale rozhodli, že nebude riskovat případné obnovení zranění.

Vladimír Darida:

"Trenér mi dnes řekl, že mě chce mít stoprocentně zdravého na bundesligu. Nechtěl riskovat, že by se mi zranění mohlo obnovit a já kvůli jednomu zápasu zmeškal další čtyři v bundeslize. Nedá se nic dělat, bude lepší, abych byl úplně v pořádku na víkend."

Darida věří, že jeho tým utne libereckou sérii devíti zápasů v pohárech bez porážky. "Je to dlouhá série, ale doufám, že to zlomíme. Přece jen pro nás by byly tři body strašně důležité a vrátily by nás do hry o postup," řekl. Jeho celek ztrácí na Liberec tři body a bude muset hrát U Nisy na vítězství. Do Liberce se přitom Darida těšil o to víc, že chtěl Severočechům nadobro vrátit smolný poslední zápas předminulé sezony, v němž přišla Plzeň v závěrečném kole o titul.

"Samozřejmě si to pořád pamatuji, podobných zápasů člověk moc nezažije. Ale v minulé sezoně už jsem s Plzní v Liberci vyhrál. V poločase jsme prohrávali 0:1 a hráli o deseti. Nakonec jsme to otočili, já dal vítězný gól a stali jsme se půlmistrem ligy. Po tom zklamání to byla první náplast a teď to mohla být druhá, kdybych hrál a uspěli bychom," řekl.

Po přestupu z Plzně do Německa sužují Daridu zdravotní problémy. Kvůli nim zasáhl jen do čtyř soutěžních utkání Freiburgu, vstřelil v nich však dva góly. K zápasu v Liberci odjeli s šestnáctým týmem bundesligové tabulky záložník Václav Pilař a obránce Pavel Krmaš. "Bohužel se to všechno nakupilo k sobě. Nejprve výron v kotníku, když jsem se pak konečně dal dohromady, tak přišlo další hodně smolné zranění. Dostal jsem nešťastně zespodu do kolíku, měl jsem propíchnutou žílu a nateklou nohu. Dal jsem se do pořádku brzo, ale pak přišlo zase zranění v Estorilu. Věřím, že do třetice a dost," přál si Darida.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články