Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Darida: Měli jsme si vytvořit více šancí

Plzeň - Když se po zápase ptali novináři plzeňských hráčů, co považovali za nejdůležitější důvod porážky s Fenerbahce, všichni se shodovali na tom, že si vypracovali málo gólových příležitostí. "V Evropě to není o tom, že máme deset šancí a dáme tři čtyři góly. Je to o jedné dvou šancích, které když neproměníte, tak vás soupeř potrestá," řekl po zápase Daniel Kolář.

Vladimír Darida v hlavičkovém souboji
zdroj: EPA autor: Filip Singer

A jeho kolega ze zálohy Vladimír Darida dodává, že Fenerbahce bylo zatím nejtěžším soupeřem, na něhož v Evropské lize Plzeň narazila. "Bylo to těžší než proti Neapoli. Fenerbahce na nás bylo dobře nachystané a nedalo nám prostor ke kombinaci. Většinu zápasu jsme odehráli bez míče, takže jsme hodně běhali a stálo nás to hodně sil. Byl to asi nejsilnější soupeř, se kterým jsme se v tomto ročníku Evropské ligy utkali," uznal Darida.

Velkou roli na tom, že Fenerbahce proti Plzni předvedlo výborný a disciplinovaný výkon, byla však také vysoká výhra Plzně nad Neapolí - dvojzápas Viktoria ovládla skórem 5:0. "Neapol nás podcenila, Fenerbahce ne. Ale už před zápasem jsme věděli, že to bude těžší, což se potvrdilo," uvedl Darida, který však i přes sílu soupeře přiznal, že si Plzeňští měli vytvořit více příležitostí. "To, že nějaká akce neskončí gólem, se stane. My jsme si měli vytvořit ještě nějaké další příležitosti. Vždyť tohle byla naše jediná šance," litoval desetinásobný reprezentant.

Fenerbahce nás nepodcenilo, říká Darida

Plzeň s vytvářením příležitostí měla velké problémy - ze značné části právě také kvůli tomu, že na ni Fenerbahce bylo dobře připraveno. "Fenerbahce na nás hodně nalezlo a nedalo nám moc prostoru. Bylo těžké kombinovat, a když se nám něco nepodařilo, tak jsme se museli rychle vracet zpátky. To potom nepřidá," litoval talentovaný středopolař.

Za pravdu mu dává také spoluhráč Daniel Kolář. "Dneska se nám v určitých fázích zápasu nedařilo tolik držet balon, jak se nám to dařilo v dřívějších utkáních. Ještě nejsme takový supertým, který bude hrát strojově. Bohužel dnes jsme kazili víc, než jsme si představovali," uvedl čtrnáctinásobný reprezentant. "Hlavně v první půli nám chyběl krok nebo dva kroky k tomu, abychom si vytvářeli lepší situace," doplnil Kolář.


Výhoda do odvety: prázdný stadion

Čtrnáctinásobný reprezentant však hlavu do odvety nesklápí. Považuje přitom za výhodu, že se bude hrát před prázdnými tribunami. "Myslím si, že v naší situaci by mohla být výhoda, že je lidé nepoženou tolik dopředu," přemítal Kolář. "Kdybychom dnes dali gól, tak je to úplně jiný zápas. Oni by otevřeli hru a my bychom měli víc prostoru. Bohužel se to nestalo, ale nikdo neříká, že stejnou šanci nebudeme mít v Turecku a neproměníme jí," dodal Kolář.

A ani Darida nepřestává věřit v postup svého týmu. "Věřím v postup stejně jako před tímhle dvojzápasem. Stejně bychom museli dát gól. Když ho dáme jako první, tak to Turkům může srazit sebevědomí a nám ho naopak dodat," uvedl Darida. "Oni jsou zvyklí na plný stadion, fanoušci je ženou. Pro nás to bude určitá výhoda," dodal záložník.


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články