Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Jezdectví ČR 2024

Další "divočina" s Kryvbasem? Podle mě to bude úplně jiné, hlásí Hranáč

V lednu přispěl obránce Robin Hranáč gólem k hladkému vítězství plzeňských fotbalistů 3:0 nad Kryvbasem Kryvyj Rih v přípravném utkání na herním soustředění ve Španělsku, v němž hlavní rozhodčí udělil čtrnáct žlutých a jednu červenou kartu. Čtyřiadvacetiletý český reprezentant je přesvědčen, že v nadcházejícím souboji 3. předkola Evropské ligy se podobný scénář opakovat nebude. Dvojzápas označil za zřejmě nejdůležitější v pohárové sezoně.

Robin Hranáč z Plzně (vlevo) v akci
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Podobné přípravné střetnutí předtím nikdo z plzeňského kádru nezažil. Nejistému domácímu sudímu se duel ve Španělsku, který měl být pouhým testem před blížící se jarní sezonou, zcela vymkl kontrole.

"Neřekl bych, že to bude podobná divočina. Podle mě to bude úplně jiné, protože to bude zápas evropských pohárů," řekl Hranáč před odletem k úvodnímu venkovnímu měření sil, které se kvůli válce Ruska s Ukrajinou odehraje na neutrální půdě v Košicích.

"Myslím, že trenéři na nás v tomhle ohledu apelovat nijak nemusí. V tom Španělsku to bylo ovlivněno hlavně rozhodčím, protože to hodně pouštěl. Pak se to začalo mlít. Ale to už je minulost," konstatoval Hranáč.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Fotbalisté Plzně odletěli do Košic na utkání s Kryvbasem

V lednu proti Kryvbasu krátce po změně stran zvýšil po rohu na konečných 3:0, v první půli se dvakrát prosadil útočník Tomáš Chorý, který v létě přestoupil z Plzně do Slavie. "Myslím, že z toho zápasu moc vycházet nebudeme. Koukali jsme spíš na jiná utkání, protože ten tým se trochu změnil a jsou tam malinko jiní hráči," upozornil Hranáč.

Ve hře je jistota pohárového podzimu

Pokud by Viktoria přes Kryvbas přešla, získala by jistotu minimálně hlavní fáze Konferenční ligy a se skotskými Hearts by si zahrála o Evropskou ligu. Naopak v případě vyřazení by musela ve 4. předkole Konferenční ligy bojovat o účast v pohárech proti Betisu Sevilla.

"Chceme samozřejmě zvládnout každý zápas. Bude lepší, když to zvládneme teď, než se pak prát s Betisem o postup do Konferenční ligy. Soustředíme se na tahle dvě nadcházející utkání, která jsou pro nás důležitá. Asi vůbec nejdůležitější, protože postup by znamenal, že už budeme v evropských pohárech," poznamenal Hranáč, který považuje za výhodu, že Západočeši odehrají odvetu s Kryvbasem za týden doma a venku nastoupí na neutrální půdě.

"Myslím si, že co se týče fanoušků, bude to vyrovnané. Určitě je lepší, že se hraje na Slovensku, než kdybychom hráli na Ukrajině. Místní lidé by nám asi mohli přát. Když jsem půl roku působil na Slovensku, místní byli vůči českým lidem strašně hodní a přívětiví," pokračoval Hranáč, který v roce 2021 hostoval v Liptovském Mikuláši.

Kryvbas je podle něj trochu nečitelný i proto, že zatím odehrál jen jedno soutěžní střetnutí v sezoně. "Ještě je teď nikdo moc neprověřil. Podle jednoho zápasu nejde moc soudit. Uvidíme až v Košicích, každopádně všichni jsou nebezpeční, pozor si musíme dát třeba na jejich hrotového útočníka. My si věříme a doufám, že postoupíme," zdůraznil Hranáč.

Minimální odpočinek po Euru

Po návratu z červnového mistrovství Evropy měl jen minimální odpočinek a hned od prvního ligového kola naskočil do základní sestavy. "Já jsem ani nepotřeboval nějak vypnout, chci se zúčastnit každého zápasu. Měli jsme uzpůsobený tréninkový plán tak, abychom vše zvládli. Velký respekt patří našim kondičním trenérům. Cítím se dobře, tak hraju všechno. Jinak bych nehrál," podotkl Hranáč.

Loni došel s Plzní až do čtvrtfinále Konferenční ligy a za výkony si vysloužil místo v ideální sestavě soutěže. Před pár dny převzal trofej. "Chtěli bychom zažít něco podobného jako v minulém ročníku. Akorát teď to chceme posunout do Evropské ligy, tak snad se to povede," dodal Hranáč.

Předpokládané sestavy:

Kryvbas: Kliščuk - Bandeira, Romančuk, Steckov, Dibango - Vakulko - Kuzyk, Tverdochlib, Luňov, Chomčenovskyj - Adu.

Plzeň: Tvrdoň - Dweh, Hranáč, Jemelka - Kopic, Kalvach, Červ, Havel - Vydra, Šulc - Vašulín.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články