Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Conte: Je to ostuda. Benfica si postup nezasloužila

Praha – V Lisabonu prohráli 1:2 a v domácí odvetě nedokázali vstřelit gól, přestože pětadvacet minut hráli proti deseti lidem v poli. I tak cítí fotbalisté Juventusu velkou křivdu po vyřazení v semifinále Evropské ligy s Benfikou Lisabon. "Je to ostuda. Postoupil tým, který si to vůbec nezasloužil," řekl trenér turínského celku Antonio Conte. 

Trenér Juventusu Antonio Conte
zdroj: ČTK/ZUMA

"Stačí se podívat na statistiky. V obou zápasech měli pouhé dvě střely na branku," řekl Conte, jehož tým v Lisabonu první zápas prohrál 1:2 a ve druhém doma pouze remizoval 0:0 "Při vší úctě k soupeři, ve finále bychom měli být my," uvedl obránce Giorgio Chiellini. "Rozhodlo se už v Lisabonu a u nás Benfica ukázala velký charakter, když celý zápas bránila vlastní vápno. Ale i takový výkon musíme dokázat ocenit," přidal.

Juventusu nepomohla ani přesilová hra, kterou měl od 67. minuty po vyloučení hostujícího Enza Péreze. "Ukázali, že mají pohárové zkušenosti. V deseti neustále zdržovali a hodně mě mrzí, že jim to u rozhodčího procházelo," prohlásil Conte.

Kouč Juventusu byl navíc přesvědčen, že jeho tým měl po zásahu rukou po hlavičce Fernanda Llorenteho kopat penaltu. "V prvním zápase měl soupeř dostat červenou kartu za loket na Chielliniho, teď nám zase upřeli jasnou penaltu," uvedl Conte. "Zasloužili jsme si mnohem víc, ale nedá se nic dělat. Dali jsme do toho všechno, teď už se ale musíme soustředit na ligu, protože v pondělí můžeme získat třetí titul za sebou," dodal čtyřiačtyřicetiletý kouč.

Benfica prožívala zcela odlišné pocity, protože udržela naději na zisk čtyř trofejí v sezoně. "Už máme ligový titul, čekají nás finále dvou portugalských pohárů, takže šance žije," řekl na webu UEFA útočník Eduardo Salvio. O triumf v Evropské lize si lisabonský celek zahraje opět po roce, když v minulém ročníku nestačil ve finále na Chelsea. "Dostali jsme možnost se pomstít a musíme udělat všechno pro to, abychom ji využili," prohlásil Salvio.

Ve finále však bude Benfica postrádat kromě Péreze také Lazara Markoviče, který už sice byl v závěru zápasu na lavičce, po strkanici s Mirkem Vučiničem však stejně jako útočník Juventusu dostal červenou kartu. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články