Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Co nevyšlo se Spartou, chtějí dokázat proti Plzni. Toužíme vystoupit ze stínu, zní ze Sönderjyske

Před čtyřmi roky byli blízko vyřazení Sparty, ale dobře rozjetou partii nezvládli. Nyní by fotbalisté Sönderjyske rádi tehdejší neúspěch v Česku napravili a z Plzně si odvezli postup přes 3. předkolo Evropské ligy. Kouč dánského týmu Glen Riddersholm si však uvědomuje, že ve střetnutí s Viktorií je jeho tým outsiderem. Pro Západočechy má také pouze slova chvály, přesto se naděje na postup nevzdává. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz od 17:40.

Hráči Sönderjyske (ve světle modrém) v přípravě proti St. Pauli
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Sönderjyske startuje v pohárech teprve podruhé a dosud odehrál pouhých šest zápasů v předkolech Evropské ligy.

"Víme o tom, že Plzeň má vynikající historii v Evropě z posledních let a my máme málo zkušeností. Na druhou stranu to chceme nahradit optimismem a pokusíme se něco udělat. Čeká nás fantastický tým. Víme, že se musíme rvát, bojovat ze všech sil. V roce 2016 jsme byli blízko proti Spartě, nakonec to nevyšlo. Tentokrát se pokusíme vystoupit ze svého stínu," řekl Riddersholm.

České týmy v pohárech a přístup k přestupům řešil Fotbal fokus podcast:

Úřadující vítěz dánského poháru před čtyřmi lety v závěrečném čtvrtém předkole Evropské ligy po domácí bezbrankové remíze vedl na Letné už 2:0, ale Pražané zápas otočili a vyhráli 3:2. Vítězný gól v 85. minutě vstřelil současný plzeňský kapitán Jakub Brabec. V obou duelech se Spartou tehdy za Sönderjyske nastoupil útočník Johan Absalonsen.

"Máme zkušenost, ale je to už dávno. Dneska jsme úplně jiné a nové mužstvo. Minule to bylo strašně blízko. Teď máme možnost to zopakovat. Možná je pro nás výhodou, že to nebude na dva zápasy jako minule, ale na jeden zápas, ve kterém se musí rozhodnout. Ani české týmy Sparta a Plzeň se nedají srovnávat. Chceme to zkusit zítra a vybojovat pro náš klub novou budoucnost," uvedl pětatřicetiletý Absalonsen.

V úterý zanechal v Česku dobrý dojem jiný dánský celek Midtjylland, který v úvodním duelu čtvrtého předkola Ligy mistrů remizoval 0:0 na stadionu pražské Slavie. Sönderjyske přitom v úvodním kole dánské ligy nad Midtjyllandem doma nečekaně zvítězil 2:0 a jako jediný soupeř mu v této sezoně vstřelil gól.

Je nám líto, video expirovalo.
Jsem připravený bojovat pro Viktorku, prohlásil Ondrášek

"My nemůžeme hrát lépe než úřadující dánský mistr. Porazili jsme je, protože jsme to dokázali po taktické stránce a vyšlo nám to. Ale jsou to naprosto rozdílné týmy, které mají úplně jiný herní styl a hlavně úplně jinou úroveň rozpočtu. Vůbec je nelze srovnávat. My můžeme tu a tam dokázat podat takový výkon, abychom porazili i lepšího soupeře, a o to se chceme pokusit i tady v Plzni," upozornil Riddersholm.

Nastínil, čím by chtěl ve čtvrtek Viktorii překvapit. "Plzeň je sehraný tým, který je výborný od brankáře do posledního útočníka. Dokážou hrát na doraz po celém hřišti. Jsou ofenzivně orientovaní, což může znamenat, že bychom mohli využít prostor, který by se při jejich ofenzivním stylu pro nás mohl vytvořit," dodal osmačtyřicetiletý kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články