Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Čistá konta jsou zásluhou kluků. Máme vzadu zeď, chválí obranu Slavie Kolář

Ačkoliv dali fotbalisté pražské Slavie ve čtyřech zápasech Evropské ligy pouze dva góly, mají na kontě sedm bodů a velmi nadějnou pozici v tabulce. Především díky skvělé obraně, která inkasovala jediný gól. To se z 48 účastníků soutěže povedlo už jen Chelsea. Podle brankáře sešívaných Ondřeje Koláře jsou jeho tři vychytané nuly z větší části dílem skálopevné defenzivy, jež doposud dovolila soupeřům pouze tři střely mezi tyče.

Brankář Slavie Ondřej Kolář
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Slavek Ruta

"I když se nám obránci točí kvůli zraněním, tak všichni mají kvalitu. A to, že sbíráme čistá konta, je zásluha kluků. Brání skvěle. Doufám, že v tom budeme pokračovat," řekl Kolář.

Proti Kodani nemusel čelit žádné přímé střele na branku, stejně jako před dvěma týdny v Dánsku. "Nula ovšem není nikdy jednoduchá. Mám dost práce, i když na mě nejde žádná střela. Zvykl jsem si na to, že jsem zde hlavně kvůli rozehrávce a že jsem vysoko za obranou, abych klukům pomohl při pasech soupeře. Ale že bych byl bez práce, to se říct nedá," pokračoval čtyřiadvacetiletý gólman.

"Hráči Kodaně takhle hráli i doma. Nakopávají míče, pak se o ně poperou a snaží se z toho něco vytvořit. Ale my máme vzadu takovou zeď, do ničeho jsme je nepustili. Bylo to díky naší obraně, že nic neměli," upozornil Kolář.

Slavia i s pouhými dvěma vstřelenými góly směřuje za postupem ze základní skupiny, neboť drží druhé místo v tabulce. "Postup máme blízko. Když Kodaň neudělá bod v Petrohradu a my uděláme alespoň bod v Bordeaux, máme postup. Ale já věřím, že v Bordeaux vyhrajeme a budeme slavit," zakončil brankář Pražanů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články