Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Chtěl bych zvučného soupeře. Líbila by se mi Chelsea nebo Inter, řekl Zmrhal

Stává se z něj střelec veledůležitých branek. Hned dvě výhry ze tří ve skupině Evropské ligy tak mají jméno u vítězné trefy Jaromír Zmrhal. Ta v zápase proti Zenitu Petrohrad navíc přinesla kromě triumfu 2:0 také postup do jarní části. Křídelník sešívaných nyní doufá, že ve vyřazovací části se spoluhráči narazí na některý zvučný tým.

Slávista Jaromír Zmrhal (vpravo) slaví gól s Miroslavem Stochem
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Já jsem hlavně rád, že jsme si to uhráli sami. To je to hlavní, než kdo dával góly. I když jsem za něj ohromně rád, ale i kdyby ho dal někdo jiný, tak bych měl stejnou radost," řekl Zmrhal.

Skóre utkání otevřel ve 32. minutě z malého vápna po přihrávce od Josefa Hušbauera. "Asi to dával spíše jen do prostoru, nevím, jestli mě hledal přímo. Neměl jsem moc času přemýšlet, tak jsem to bral pravačkou a jsem rád, že mi to spadlo. Ani si nevybavím, kdy jsem dal naposledy gól pravačkou," uvedl Zmrhal.

Pojistku ještě do poločasu přidal Miroslav Stoch. "Miňo dal nádherný gól. Když tým uklidní takovým gólem, je to paráda. Někdy se mu to povede i na tréninku, ale když mu to ulétne, tak si děláme srandu, ať raději na tréninku nestřílí a nechá si to na zápasy," řekl s úsměvem Zmrhal.

Postupu si cení o to více, že zažil velkou krizi Slavie z let 2009 až 2015. "Ty časy nebyly dobré. Byla to totální bída, takže si ohromně vážím toho, co prožíváme teď. Je to úplně opačné. Jsme první v lize, postoupili jsme ze skupiny. Máme teď dobré časy," pochvaloval si reprezentační záložník.

Nyní by si za odměnu rád zahrál s nějakým zvučným soupeřem. "Vysněného soupeře nemáme. Budeme to teď řešit v kabině a uvidíme, co si vymyslíme. Ale já bych určitě chtěl nějaké zvučné jméno," prohlásil Zmrhal, který má na výběr například Arsenal, Chelsea, Sevillu, Inter Milán nebo Neapol.

"Nikde není psáno, že přes hratelného soupeře postoupíme. Takže spíš nějaké zvučné jméno, abychom si to mohli užít. Splnili jsme cíl a teď bychom si chtěli vyzkoušet konfrontaci s někým silným," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články