Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Chceme si to uhrát sami, říká Pavelka před zápasem v Lille

Bod by mohl stačit, ale na to nikdo nechce spoléhat. Záložník Sparty David Pavelka odmítá kalkulovat s tím, že by se v Lille měli před dalším zápasem ve skupině Evropské ligy soustředit na remízu a spoléhat, že výsledky dalších zápasů budou příznivé. "Chceme si postup do play-off uhrát sami," tvrdí fotbalista.

Sparta je před předposledním kolem v tabulce se šesti body třetí o bod za druhým AC Milán a o dva za prvním Lille, se kterým první vzájemný zápas prohrála 1:4. Vysokou porážku 0:3 si Sparta přivezla i z Milána a AC příští týden přijedou do Prahy. Porážka v Lille by tak už mohla znamenat konec postupových nadějí, když si AC Milán splní povinnost a porazí poslední Celtic, který už je bez šance na play-off.

Pavelka odmítl kalkulovat o výsledku. "V extrémním případě se sice může stát, že při zápase zjistíte, že víc než na bod to není, a tak ho zkusíte urvat. Matematika je ale zrádná v tom, že nikdy nemůžete počítat s tím, že vám nahrají ostatní výsledky," dodal.

Zatímco k prvnímu zápasu na Letné přijelo Lille jako neporažený lídr francouzské ligy, nyní mu patří druhá příčka a z posledních pěti zápasů vyhrálo jediný. "Výsledky z poslední doby na našem vnímání Lille nezměnily vůbec nic," prohlásil Pavelka a odkazoval na přísnou červenou kartu, kterou brzy dostal Krejčí mladší a jež ovlivnila vývoj utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Chceme to všem co nejvíc znepříjemnit, vzkazuje Dočkal

"Připravujeme se na ně stejně, bez ohledu na jejich výsledky. Je to velice silný tým v útoku i v obraně a se specifickým stylem, který nemění. Jejich síla je v tom, že všichni hráči vědí, co hrát, a jsou velice flexibilní," dodal.

Půjde také o souboj dvou nejlepších střelců soutěže. Yusuf Yazici, který hattrickem pomohl Lille k výhře na Letné, vede pořadí se šesti zásahy. O druhé místo se s pěti góly dělí Mikael Ishak z Lechu Poznaň s Lukášem Julišem, jenž všech pět branek zaznamenal v zápasech se Celticem.

"Víme, že jeho góly nám pomáhají, a když dá nějaký zítra, tak nám to zase pomůže. Ale ani Julda to nebere tak, že by to pro něj bylo důležité, na prvním místě má úspěch týmu a až pak ten individuální," prohlásil Pavelka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články