Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Celtic byl lepší dopředu než dozadu. Zkusíme je ještě potrápit, plánuje Pilař

Jablonec narazil ve třetím předkole Evropské ligy na atraktivního soupeře. Skotský Celtic Glasgow ukázal na Střelnici sílu a vyhrál v zábavném utkání 4:2. Pro Jablonec nepříjemná ztráta vznikla v závěru utkání hlavičkou Ryana Christieho. Naopak v první půli udělal domácím fanouškům radost Václav Pilař, který zkušeně naložil s dlouhou přihrávkou za obranu. Dle technického záložníka Severočechů se soupeři dalo stíhat a ještě se s týmem pokusí předkolo otočit. 

Václav Pilař v utkání proti Celticu
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Rozhodl začátek utkání, kdy hrál Celtic dobře kombinačně. Překvapil nás, byl kvalitní na balonu, silný, sebevědomý. Dostával se z těžkých situací, z toho pramenily jeho góly. My byli u všeho docela pozdě," řekl novinářům Pilař.

"Ukázali kvalitu, ale zase se s nimi dalo hrát. V nějakých pasážích jsme je zatlačili, měli jsme dobré příležitosti, byli jsme nebezpeční. Dopředu byli kvalitnější než dozadu, potrestali naše chyby. Zahráli moc dobře. I střídající hráči, kteří tam pak přišli, ukázali, že mají stejnou kvalitu," dodal dvaatřicetiletý křídelník.

V 17. minutě za stavu 0:2 po přihrávce od Jakuba Považance sám před bývalým brankářem anglické reprezentace Joem Hartem, který Celtic posílil na začátku týdne, nezaváhal a snížil. "Dostal jsem krásný balon od Poviho, hned jsem se kouknul, ale brankář zůstal v bráně. Tak jsem si to ještě pustil. Ale i kdyby vyběhl, asi bych tam byl stejně dřív než on. Takhle mi to usnadnil," řekl Pilař, který vstřelil dva z dosavadních tří gólů Severočechů v nové sezoně.

Jablonečtí pak ještě jednou snížili na rozdíl jedné branky, ale v 90. minutě opět inkasovali. "Ten čtvrtý gól asi mrzí nejvíc, protože by to bylo jen o jednu branku. Navíc dnes už nic moc neznamenají ty góly inkasované doma. O jednu branku bychom tam klidně mohli vyhrát. Ale jet takhle se ztrátou dvou branek na Celtic, který má takovýhle mančaft, je hodně těžké," připustil.

Pokud Severočeši dvojzápas senzačně neotočí, zahrají si ve 4. předkole o skupinu nově vzniklé Evropské konferenční ligy. "Dali jsme si za cíl, že chceme postoupit do skupiny jedné z těch soutěží. Dnes jsme chtěli udělat dobrý výsledek, abychom v odvetě hráli o co největší šanci na postup. Ale tenhle výsledek dobrý není," uvedl.

"Ještě to nezahazujeme, pořád je to hratelné, ale bude to hodně těžké. Dnes nám opravdu ukázali sílu. Zase předtím ty minulé zápasy nezvládli, tak bychom chtěli na Celticu překvapit. Pak když tak máme opravu," dodal Pilař.

Ve Skotsku by mělo být po rozvolnění koronavirových diváckých omezení plné hlediště. "Na takovýhle zápas se každý těší. Takových zápasů bychom potřebovali víc, abychom si zvykli. Je to něco jiného. Ukázali nám větší tempo, pořádně nás prověřili. Kdybychom takových zápasů hráli víc, asi bychom byli lépe připraveni," mínil.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články