Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Čech: Arsenal jde do Evropské ligy s touhou ji vyhrát

Praha - K hlavním favoritům na triumf v novém ročníku Evropské ligy, která startuje ve čtvrtek, budou bezpochyby patřit fotbalisté Arsenalu s brankářem Petrem Čechem. Arsenal se v soutěži představí poprvé od roku 2001, kdy startoval tehdy ještě v Poháru UEFA. A Čech by rád, aby tažení londýnského celku skončilo celkovým vítězstvím. "Vždycky je příjemné získat nějakou trofej na evropské scéně. A je jedno, o jakou jde," prohlásil.

Radost Petra Čecha
zdroj: Reuters

Arsenal posledních 19 let hrál nepřetržitě Ligu mistrů a v Evropské lize se představí poprvé od roku 2001, kdy startoval ještě v tehdejším Poháru UEFA. Do něj zamířil ze třetího místa ve skupině Ligy mistrů a došel až do finále, ve kterém prohrál na penalty s Galatasarayem Istanbul. Ve skupině Arsenal narazí na Kolín nad Rýnem, Crvenou Zvezdu Bělehrad a BATE Borisov.

Čech podobnou situaci zažil v sezoně 2012/13 během působení v Chelsea. Londýnský celek tehdy Evropskou ligu nakonec celou vyhrál. "Rozhodli jsme se, že když poprvé a snad naposledy hrajeme Evropskou ligu, tak ji chceme vyhrát," uvedl bývalý reprezentační brankář.

Petr Čech v dresu Arsenalu
zdroj: PA autor: David Davies

Arsenal, jehož jedinou evropskou trofejí je vítězství v Poháru vítězů pohárů v roce 1994, si podle Čecha musí ujasnit priority. "Buď jdete soutěž vyhrát, nebo si chcete vybojovat šanci na triumf, nebo si zvolíte jiné cíle," řekl Čech.

Pro trenéra Arsenalu Arséna Wengera je však Evropská liga především možností, jak dát šanci méně vytíženým hráčům. "Bereme soutěž vážně, ale prioritou je pro nás Premier League. V prosinci si pak řekneme, jak dál," sdělil kouč serveru Daily Telegraph. "Minimálně však chceme postoupit do vyřazovací části. A vyhrávat doma, protože víte, jak to chodí, když doma nevyhráváte," přidal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články