Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Bude to bez lidí, navíc na umělce. Ale musíme si s tím poradit, burcuje Hoftych

Čtvrteční zápas 2. předkola Evropské ligy na hřišti litevského FK Riteriai přirovnal trenér Liberce Pavel Hoftych k nevyzpytatelnému duelu MOL Cupu. Během působení v Trnavě zažil v pohárových předkolech řadu překvapení, proto je před utkáním s outsiderem obezřetný. Přímý přenos sledujte od 17:45 na ČT sport a webu ctsport.cz.

"Je to letos samozřejmě jiné. Kdybychom jeli do Litvy a měli před sebou ještě domácí odvetu v Liberci, kde jsme tradičně velmi silní, bylo by to pro nás určitě zajímavější. Podmínky jsou však dané – buďme rádi, že se Evropa vůbec hraje. Umělka, jeden zápas. Není co řešit, karty jsou rozdané," konstatoval s nadhledem Hoftych.

"Jde o specifikum jednoho střetnutí, jako když třeba hrajete český pohár a třetiligový tým vyřadí prvoligový. Stát se může cokoli, ale my se jedeme porvat o vítězství. Cítíme zdravou nervozitu, ale určitě ne přemotivovanost nebo nějaký mega tlak," doplnil.

Liberecké šance v Evropě rozebral Fotbal fokus podcast:

Slovan se vrací do pohárů po čtyřech letech. Hoftych už utkání Evropské ligy zažil v Trnavě, kde dělal nejprve trenéra a poté generálního manažera.

"V Trnavě jsem byl v opačné roli, byli jsme outsideři. A pak jsme postoupili třeba přes Legii Varšava a hráli vyrovnaně s Crvenou zvezdou Bělehrad. V těchto zápasech se může stát cokoliv. Domácí budou chtít postoupit, ale my se jednoznačně chceme porvat o to, abychom byli v dalším kole," prohlásil.

O víkendu Liberec uspěl v Českých Budějovicích a vyhrál ve dvou z dosavadních tří kol české ligy. "Pod větší nervozitou bychom byli, kdybychom začátek nezvládli. Mohlo se stát, že bychom měli po třech duelech nula bodů. Bylo by nepříjemné se chystat za takového rozpoložení na předkolo. Teď to je přesně naopak," uvědomuje si Hoftych.

Jeho tým se bude muset v Litvě vyrovnat s umělým trávníkem. "Dva dny jsme na umělce trénovali. Naštěstí současná generace hráčů už je schopna umělku akceptovat, někteří na ní i vyrostli. Rozdíl je trošku v odskoku míče. Bude to bez lidí, navíc na umělce, takový umělý fotbal. Ale musíme si s tím poradit," zakončil rodák z Ústí nad Labem.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberec i Jablonec vyhlíží zápasy EL
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články