Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Britský tisk: Není divu, že Čech ukončil kariéru. Proč by chtěl chytat za vyprahlou obranou?

Žalostná defenziva. Chaos. Čech na holičkách. Britská média rázně zkritizovala obranu fotbalistů Arsenalu po finále Evropské ligy v Baku, ve kterém podlehli Chelsea 1:4. Český brankář si i přes čtyři inkasované góly vysloužil od novinářů pochvalu.

Petr Čech z Arsenalu (vlevo) zasahuje ve finále EL proti Chelsea
zdroj: REUTERS autor: Amr Abdallah Dalsh

"Není divu, že se Petr Čech rozhodl ukončit kariéru... Proč by další sezonu chytal za tak vyprahlou obranou Arsenalu?" napsal bulvární Daily Mail. "Až příliš často od příchodu z Chelsea do Arsenalu v roce 2015 ho nechávala obrana na holičkách. Je (obrana) v neustálém chaosu už tak dlouho, jak si jen každý, kdo je s klubem spojený, odváží vzpomenout." 

"Snad jediným pozitivem pro Čecha je, že už ho žalostná defenziva Arsenalu nemusí zajímat," dodal list na adresu bývalého českého reprezentanta, který oznámil konec kariéry s předstihem už v lednu.

Express Sport udělil Čechovi jako jedinému hráči Arsenalu známku osm z deseti. "Byl v dobré formě navzdory skóre. Během první půle brilantně vychytal Girouda a následně předvedl vynikající zákroky proti Hazardovi a Willianovi. Krutý způsob, jak ukončit nádhernou kariéru," zhodnotil deník představení plzeňského rodáka.

"Staré chyby se vynořily v Baku a ambice Arsenalu proto ztroskotaly," napsal The Guardian.

"Petr Čech, který v časných ranních hodinách v Ázerbájdžánu pověsil rukavice na hřebík, stál po konci utkání nehybně ve svém pokutovém území. Sám, ztracený v myšlenkách, než ho Laurent Koscielny objal. Jeho poslední vystoupení ve fotbale, v zápase proti jeho bývalému týmu, o němž tak snil, bylo drsné," uvedl britský deník.

Arsenalu se kvůli drtivé prohře nepovedlo kvalifikovat do Ligy mistrů a páté místo v Premier League znamená "jen" start v Evropské lize. "Cena je obrovská. Podepíše se to na finanční stránce a postavení klubu. A také na tom, že se Arsenal snažil ukázat ambice a odhalil slabiny hráčů na přestupovém trhu," napsal The Guardian.

Naopak Chelsea zanechala pozitivní dojem, zejména pak dvougólový střelec Eden Hazard, jenž podle všeho odehrál za londýnský celek poslední zápas, jak sám připustil. Osmadvacetiletý Belgičan by měl zamířit do Realu Madrid. "Hazard rozzářil noc pro Blues," napsaly iNews.

Express Sport oznámkoval osmadvacetiletého Belgičana devítkou, stejně jako jeho spoluhráče Oliviera Girouda. "Báječný způsob případné rozlučky s jeho kariérou v Chelsea. Připravil pozici Pedrovi, třetí gól dal z penalty a čtvrtý po pěkné souhře s Giroudem. Mohl přidat ještě jednu branku, když Čecha přinutil k bravurnímu zákroku. Ideální představení, jak po sedmi sezonách s Blues říct sbohem," zakončil list.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články