Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Bratislava bitevním polem. Polští a bulharští chuligáni rozpoutali peklo

V centru Bratislavy se poprali fotbaloví fanoušci. Radikální příznivci klubů Cracovia Krakow a Levski Sofia zdemolovali zařízení několika restaurací. Výtržnosti si vyžádaly 17 zraněných. První z týmů má ve čtvrtek nastoupit k duleu předkola Evropské ligy v Dunajské Stredě, druhý v Ružomberku.

Ventúrská ulice po bitce fotbalových chuligánů
zdroj: Facebook/Matúš Vallo

Souboj se nikterak netýkal zápasu Slovanu Bratislava a černohorského týmu FK Sutjeska Nikšič, který se ve slovenské metropoli uskutečnil ve středu večer.

"Na Slovensko nepřijdeme v míru. Bude to den plný zábavy," avizoval s předstihem jeden z lídrů fanoušků Levski Sofia.

Středobodem nepokojů se stala Ventúrská ulice v bratislavském Starém městě. Fanoušci Krakowa si údajně přivolali na pomoc také tvrdé jádro příznivců Ajaxu Amsterdam.

Je nám líto, video expirovalo.
V Bratislavě se střetli fotbaloví hooligans

Vzduchem létaly židle, stoly, chuligáni odpálili dělbuchy. Incident trval zhruba čtvrt hodiny. Policie uvedla, že zadržela 107 lidí, všechno cizince, z nichž 56 obvinila z výtržnictví. O jejich případném obvinění se rozhodne během čtvrtka.

"Navzdory tomu, že došlo k náhodnému střetu dvou táborů, policisté zasáhli rychle a situaci zvládli profesionálně," uvedl slovenský policejní prezident Milan Lučanský. Do razie bylo nasazeno více než 100 policistů, kteří zadrželi radikální fanoušky nejen na místě bitky, ale i v okolních barech, kde se výtržníci snažili podle policie ukrýt.

Mezi obviněnými v souvislosti se zmíněnou bitkou je 41 Poláků a 15 Nizozemců. Zadrženo bylo rovněž 51 Bulharů. V bratislavské univerzitní nemocnici lékaři podle medií ošetřili osm cizinců s různými poraněními, žádný z nich nemusel být hospitalizován.

"Nechci spekulovat, jestli někdo situaci podcenil anebo jak se mohla takto vymknout kontrole. To jsou otázky především pro policii. Já teď vyjadřuji hlavně lítost nad zničeným majetkem a velmi doufám, že nepřišli k zdravotní újmě nevinní lidé, kteří si nic netušíce přišli užít do města příjemný letní večer," okomentoval situaci bratislavský primátor Matúš Vallo.

Zdroj
Sme, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články