Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Brali bychom i remízu, říká před klíčovým duelem s Rapidem Krejčí

Vídeň - Zlomový zápas, ve kterém se nesmí prohrát. Rakouský vicemistr Rapid Vídeň zvítězil v obou dosavadních zápasech ve skupině, a pokud by porazil i Plzeň, dostal by Viktorii do svízelné situace. Trenér plzeňských fotbalistů Karel Krejčí se domnívá, že soupeř v posledních dvou zápasech šetřil síly, aby byl na Plzeň co nejlépe připraven. Michal Ďuriš věří, že si český mistr odveze z rakouské metropole alespoň bod.

"Začátek sezony jim vyšel lépe než teď poslední zápasy, které prohráli. Ale dělali tam změny v sestavě, tak nevím, jestli hráče nešetřili na nás. I Rapid totiž umí počítat a ví, že je to hrozně důležitý zápas," řekl Krejčí novinářům před odletem do Vídně.

Rakouský vicemistr s tříbodovým náskokem vede tabulku před Plzní a favorizovaným Villarrealem. "Proto bychom brali i remízu, která by nás nechala do dalších kol ve hře. Navíc mohou rozhodovat i vzájemné zápasy, proto je třeba uhrát takový výsledek, abychom to doma mohli převážit na naši stranu. Věřím, že jsme schopni to zvládnout," prohlásil Krejčí.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeňští vědí, že duel s Rapidem nebude jednoduchou záležitostí

"Víme, co nás čeká. Nesmíme prohrát, abychom měli klid do dalších bojů, a doma to pak proti nim snad zvládneme," řekl Ďuriš. "Dá se říct, že je to zlomový zápas. Rapid je náš konkurent v boji o postup. Pokud to zvládneme, tak se nám doma proti nim bude hrát snadněji," dodal.

Rapid hraje podobně jako Plzeň

Rapid je podle Krejčího z herního pohledu velmi podobným týmem jako Viktoria. "Snaží se hrát fotbal jako my. Je to kvalitní mužstvo s dobrou organizací, rychlým přechodem do útoku a výbornými standardkami. Navíc rakouský fotbal šel hodně nahoru. Pro mě je Rakousko dokonce černý kůň mistrovství Evropy. Nečeká nás vůbec nic jednoduchého," upozornil kouč Plzně.

O soupeři si udělal obrázek i Ďuriš především z vyprávění spoluhráče ze slovenské reprezentace Jána Novoty, který hájí branku Rapidu. "Hned po ztrátě míče se snaží presovat a hřiště hodně zužují. Musíme to hrát rychle a jednoduše," naznačil Ďuriš možnou cestu.

Hejda záskok zvládne

Trenér Krejčí se neobává absence reprezentačního stopera Václava Procházky, kterého na hřiště nepustí trest za vyloučení ve Villarrealu. Věří, že Lukáš Hejda záskok zvládne.

"Lukáš čeká na šanci, která teď přichází. Má už dostatek zkušeností, aby to zvládl. Bude připraven," nepochybuje Krejčí. "Trénuje poctivě a je schopný Vencu nahradit. Zvládne to. Je to dobrý fotbalista, má jen smůlu na zranění, jinak už by byl někde dál. Má už věk a zkušenosti na to, aby roli lídra od Vaška Procházky převzal. Navíc je také konstruktivní stoper. Takže by to neměl být problém," dodal Krejčí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články