Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Boleslav v deseti nestačila na makedonskou Škendiji, prohrála 0:2

Skopje - Fotbalisté Mladé Boleslavi prohráli v úvodním utkání 3. předkola Evropské ligy s makedonským celkem Škendije Tetovo 0:2. Za tamního vicemistra se v hlavním makedonském městě trefili na stadionu Filipa II. hráči Junior a Hasani, k čemuž jim pomohla i početní převaha. Boleslav totiž pod vedením nového reprezentačního trenéra Karla Jarolíma dohrávala téměř celý druhý poločas v deseti po vyloučení obránce Lukáše Hůlky v 52. minutě.

Utkání Škendija Tetovo - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK/AP

Boleslav sice v první půli měla několik šancí, po červené kartě však zápas patřil Škendiji. Ta početní převahu využila v 69. a 75. minutě góly Stenia Júniora a Ferhana Hasaniho.

V úvodních minutách hrozila více Škendija, brankář Jakub Diviš musel dvakrát zasahovat. To nebezpečná akce českého týmu přišla až po pětadvaceti minutách. Golgol Mebrahtu dostal na penaltě přihrávku od Miljana Vukadinoviče, australská posila však trefila pouze gólmana Kostadina Zahova. První velká šance hostů nicméně otočila obraz hry, Makedonci byli místy pod velkým tlakem.

Klíčový okamžik utkání ale přišel v 53. minutě, když Hůlka fauloval unikajícího kapitána domácích Ferhana Hasaniho a za zmaření gólové příležitosti dostal červenou kartu. Kouč Jarolím následně stáhnul útočníka Jana Chramostu, který byl na hřiště vyslán teprve o poločase.

V 69. minutě narůstající tlak makedonského celku vyvrcholil gólem po spolupráci dvou Brazilců. Střídající Juffo si naběhl na přihrávku za obranu a posunul míč na Júniora, který zakončoval do odkryté branky.

Červená karta mladoboleslavský celek prakticky vyřadila ze zápasu, krátce po prvním gólu navíc přidal z malého vápna po centru zprava další zásah Hasani a zařídil tak pro svůj tým velice výhodnou pozici do odvety v Mladé Boleslavi.

Škendija Tetovo - Mladá Boleslav 2:0

Branky: 69. Stenio Júnior, 75. Hasani. Rozhodčí: Kučin - Bělskij, Chodin (všichni Kaz.). ŽK: Todorovski (Škendija). ČK: 53. Hůlka (Mladá Boleslav).

Škendija: Zahov - Todorovski, Bejtulai, Cuculi, Demiri - Alimi (66. Juffo), Vujčič - Radeski (46. Taipi), Hasani, Stenio Júnior - Ibraimi (81. Imeri). Trenér: Akrapovič.

Mladá Boleslav: Diviš - Pauschek, Kúdela, Hůlka, Fleišman - Rada, Jánoš - Vukadinovič, Magera (82. Takács), Kalabiška - Mebrahtu (46. Chramosta, 59. Keresteš). Trenér: Jarolím.

Boris Kočí (asistent trenéra Mladé Boleslavi): "Odehráli jsme docela dobrý první poločas, kdy jsme si vypracovali pár solidních situací, ale nedokázali jsme je proměnit. Ve druhé půli utkání ovlivnilo vyloučení Lukáše Hůlky. Domácí nás dostali pod tlak a zúročili ho dvěma góly. S výsledkem nejsme spokojení, ale odveta je 90 minut a nic nevzdáváme. O postup se ještě popereme. Doma pro to uděláme maximum."

Jakub Diviš (brankář Mladé Boleslavi): "Nezačali jsme nejlépe a prvních patnáct minut jsme se dostali pod tlak. Soupeř měl dvě šance, ale přežili jsme to. Pak se hra vyrovnala a šance jsme naopak měli i my. Tam se to zlomilo, že jsme je nedali. Zápas by se vyvíjel jinak, ale na to se nehraje. Potom bohužel přišla průniková přihrávka, kterou jsme nezachytili, a byla z toho červená karta. Následně dvě standardky a gól. To nás otupilo a zanedlouho přišla branka na 0:2, což vypadalo špatně. Soupeř byl v laufu a bylo složité se zápasem něco udělat. Nicméně neskládáme zbraně, je to nepříjemný výsledek, ale je to jen poločas. Doma jsme silnější, musíme se kousnout. Když se nám povede skórovat, tak to bude otevřené. Do šancí jsme se dostávali i tady, takže nevidím důvod, proč by to nešlo doma. V našem prostředí jsme schopni jim vstřelit tři branky a postoupit. V našich silách to je."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články