Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Boleslav porazila albánský Skenderbeu 2:1, vítězství trefil patičkou Jánoš

Mladá Boleslav – Fotbalisté Mladé Boleslavi přehráli albánský tým Skenderbeu Korce 2:1. Úvodní gól zařídil v prvním poločase hodně aktivní Jan Chramosta. Na vlastní Čmovšovu branku zareagoval bleskově Jánoš. Odveta se hraje za týden.

Radost mladoboleslavských fotbalistů
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Výsledek není moc dobrý. Měli jsme rozhodnout už v prvním poločase, kde jsme měli dostatek šancí," prohlásil generální manažer Mladé Boleslavi Dušan Uhrin. "Dostali jsme zbytečný gól, takže spokojenost tak napůl," dodal.

Až do 86. minuty to byl od Středočechů profesorský výkon. Albánský celek téměř k ničemu nepustili, sami však trestali jen jednou. Ve 42. minutě Mareš centroval, albánská obrana míč nešťastně srazila k volnému Chramostovi a ten ho sklepl k tyči.

Nevyužitých šancí mohli domácí zle litovat, neboť čtyři minuty před koncem řádné hrací doby hostující Latifi napřáhl nazdařbůh, trefil do hlavy nešťastníka Čmovše a gólman Diviš jen smutně sledoval míč putující k tyči. Vzápětí však odpověděl Jánoš, který elegantní patičkou překonal brankáře Shehiho.

Chramosta byl od počátku při chuti

Boleslav začala aktivně a Albánce v úvodu přehrávala. Boleslavský kanonýr byl u všeho podstatného. V druhé minutě si zaběhl za obranu na výborný pas Jakuba Rady, ale netrefil přesně. V šesté minutě se dostal k nadějnější střele. Tu však zneškodnil dobře postavený gólman Shehi. I u třetí šance byl Chramosta. Tentokráte prostrčil balon na úplně volného Mebrahta. Tváří v tvář Shehimu však střelou po zemi neuspěl.

V 21. minutě trefil Jakub Rada precizně mířenou ranou břevno. To bylo na delší dobu poslední větší vzrušení. Albánský celek se k příležitostem nedostával, ale boleslavští jakbysmet. Hlušší pasáž přeťal gólem Chramosta.

Včetně přípravy dal už devátý gól v osmi zápasech. "Střelecká forma drží, jsem za to rád. Góly se ode mě čekají. Pomohl jsem k vítězství, s tím jsem spokojený. Ale gólů mělo být jednoznačně víc. V první půli jsme mohli dát klidně tři," připustil Chramosta.

Boleslav mrzely nevyužité šance

Hráči Skenderbeu zkusili na začátku druhého poločasu napadat výše a Středočeši první desetiminutovku odehráli hodně pasivně. Na výraznější šance se čekalo až do 61. minuty. To se k hlavičce dostal Mebrahtu a jen těsně minul.

Vzápětí měli boleslavští štěstí, že rozhodčí neodpískal pokutový kop. O deset minut později vystrašil všechny domácí fanoušky na stadionu a především gólmana Diviše agilní obránce Vangjeli dalekonosnou střelou mířící do šibenice.

I nadále hráli domácí lépe než soupeř, ale chybělo tomu přesné zakončení. Boleslavská jednoduchá akce po ose Magera–Mebrahtu gólem neskončila. Brankář Shehi s přízemní a nepříliš razantní ranou obtíže neměl. V 80. minutě pak opět Mebrahtu zkoušel štěstí z levé strany, ale po zasekávačce si na strážce albánské branky opět nepřišel.

Boleslavské to hodně mrzelo, protože Latifiho rána s Čmovšovou tečí znamenala nečekané vyrovnání. Tři body a trochu klidu do odvety zařídil povedenou trefou Jánoš.

"Neberu se jako hrdina. Šli jsme si pro to jako tým. Měli jsme tam mraky šancí, mohli jsme vyhrát 4:0, místo toho jsme je nechali srovnat. Pak mi to Lukáš Magera hezky prostrčil mezi dvěma hráči vzduchem a mně už nezbývalo nic jiného, než to zkusit patou. Je štěstí, že to tam takhle padlo. Netrénuji to, protože nejsem útočník," řekl Jánoš. "Máme to ve svých rukou a pojedeme si pro postup," dodal.

Mladá Boleslav - Skënderbeu Korcë 2:1 (1:0)

Branky: 41. Chramosta, 87. Jánoš - 86. Čmovš vl. Rozhodčí: Sant - Vella, Portelli (všichni Malta). ŽK: Nimaga, Plaku, Radaš (všichni Skënderbeu). Diváci: 4487.

M. Boleslav: Diviš - Fabián, Da Silva, Čmovš, Fleišman - Rada - Přikryl (78. Jánoš), Matějovský, Mareš, Chramosta (67. Magera) - Mebrahtu (87. Komličenko). Trenér: Uhrin ml.

Skënderbeu: Shehi - Vangjeli, Radaš, Jashanica, Mici - Muzaka (78. Shkodra), Nimaga, Osmani (88. Dita) - Taku (67. Gavazaj), Plaku, Latifi. Trenér: Daja.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články