Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Boleslav porazila Akureyri a jde na Enschede

Akureyri (Island) - Fotbalisté Mladé Boleslavi završili postup do 3. předkola Evropské ligy, když vyhráli na hřišti islandského Akureyri 1:0 a navázali na předchozí triumf 3:0 na domácím hřišti. Dnešní triumf Středočechů zařídil jedinou brankou útočník Lukáš Magera, autor dvou tref z prvního duelu. Boleslav měla na Islandu štěstí, domácí neproměnili ani jednu ze dvou nařízených penalt. Svěřenci kouče Miroslava Koubka v 3. předkole narazí na Twente Enschede, první duel je na programu příští čtvrtek v Nizozemsku.

Lukáš Magera
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Enschede bude nejspíš favoritem, nicméně Inter Turku v Nizozemí dokázalo remizovat," míní trenér Koubek. "Uvidíme, jaké jsou naše možnosti, máme materiály ze střetnutí, rádi se poměříme se soupeřem," těší se na další dvojzápas trenér Boleslavi.

Boleslav chtěla kontrolovat poklidný postup, byť v druhém největším islandském městě postrádala zraněného kapitána Chramostu a beka Šírla, kteří před týdnem nechyběli v základní sestavě. Středočeši ale dnes čelili mnohem odbojnějšímu soupeři než v prvním duelu, v němž lehce došli k tříbrankové výhře. Český tým, chystající se zároveň i na nedělní ligovou premiéru v Teplicích, na Islandu soupeři pomohl i velmi nepřesným výkonem bez většího zaujetí.

Je nám líto, video expirovalo.
Boleslav čeká Enschede

Boleslavský brankář Šeda musel být ve střehu hlavně proti akcím dravého forvarda Hanessona, ale do vedení stejně šli hosté. Udeřili po půlhodině stejně jako minule a "katem" Akureyri byl znovu útočník Magera, který se tentokrát prosadil po rohu a dorážce z bezprostřední blízkosti.

Druholigoví islandští amatéři však ani pak nepřišli o chuť hrát, byť by k senzačnímu postupu museli vstřelit už pět branek. Tým Thóru mohl po obdrženém gólu zareagovat už za tři minuty: zaskakující boleslavský kapitán Rolko v pokutovém území zahrál rukou, ovšem brankář Šeda vytáhl výborné zákroky proti Aevarsonově penaltě i jeho druhému pokusu zblízka.

Gólman Šeda se pro domácí změnil ve velký komplex. Šest minut po poločase po Bořilově faulu mělo Akureyri k dispozici další penaltovou exekuci, Hanesson ale mířil nad břevno a fanoušci na jediné skromné tribunce už schovávali hlavy v dlaních.

Ale u boleslavské lavičky zlostně máchal rukama i kouč Koubek, který měl k představení svých svěřenců časté hlasité výhrady. Rozpaky v boleslavské hře čtvrt hodiny před koncem dokumentovala i ošklivě vypadající srážka Smejkala s brankářem Šedou. To už ve chvíli, kdy domácí útočník Hanesson odešel ze hřiště po druhé žluté kartě. Boleslavští těsnou výhru uhájili, ale pokud chtěli "postrašit" pozorovatele z Enschede, kteří dnes na Islandu nechyběli, zřejmě příliš neuspěli.

Thór Akureyri - FK Mladá Boleslav 0:1 (0:1)Branka: 31. Magera. Rozhodčí: Mažeika - Šimkus, Kazlauskas (všichni Lit.). ŽK: Kristjansson, Hanesson, Aevarson, Hjaltalin, K. Hanesson - Rolko. ČK: 68. Hanesson. Diváci: 1200. První zápas 0:3, postupuje Boleslav.Akureyri: Wicks - Andri Albertsson, Atli Albertsson (80. K. Hanesson), Vrenko, Funicello - Aevarson (73. Hjaltasson), Hjaltalin - Björnsson (73. Hilmarsson), Kristjánsson, Jónsson - H. Hanesson. Trenér: Gislasson.Boleslav: Šeda - Kysela (46. Brunclík), Smejkal (79. Johana), Rolko, Bořil - Kúdela, Ščuk - Mareš, Magera, Sivrič - Nešpor (64. Ondřejka). Trenér: Koubek

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články