Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Body Plzně a Sparty pomůžou k postupu Atlétika i Lyonu

Praha - Fotbalová Evropská liga může ve 4. kole poznat první postupující do vyřazovacích bojů a vedle Sparty a Plzně mezi nimi mohou být i jejich dosud suverénní soupeři z čela skupin B a I Atlético Madrid a Lyon. Pokud oba čeští zástupci neprohrají, budou lídrům tabulky stačit k zajištění účasti v jarních bojích i remízy.

Atlético a Lyon patří spolu s ukrajinským Dněpropetrovskem mezi tři týmy, které ve třech zápasech skupiny neztratily ani bod. Madridští obhájci triumfu cestují do Coimbry, kde by vedle pojištění postupu rádi navlékli na svou rekordní vítěznou sérii v soutěži sedmnáctý korálek.

"Jsme velmi blízko postupu. Máme devět bodů a chceme pokračovat ve vítězné šňůře. Sice hrajeme proti Coimbře venku, ale jsme dost silní na to, abychom je znovu porazili," řekl záložník Emre Belözoglu.

V případě, že Plzeň doma v souběžně hraném utkání nepodlehne Hapoelu Tel Aviv, pošle Atlético do vyřazovací fáze i remíza. Stejně je na tom ve skupině I Lyon. I jemu stačí k postupu bod, pokud Sparta neprohraje na půdě izraelské Šmony.

Olympique stejně jako Atlético zvítězil v předešlém utkání 2:1, ve čtvrtek ale čeká těžší práci, protože se představí na hřišti finalisty z minulé sezony Bilbaa, kde dvanáctkrát za sebou nikdo nedokázal vyhrát. "Myslím, že i bod by byl dobrý," podotkl trenér Rémi Garde. Španělskému celku chybí jediný gól k dosažení 150 vstřelených branek v soutěži.

Postup může stvrdit také Dněpropetrovsk, který je s osmi góly spolu s Liverpoolem a Lyonem nejproduktivnějším týmem základních skupin. V dresu ukrajinského přemožitele Slovanu Liberec ze závěrečného předkola by neměli chybět čeští legionáři brankář Jan Laštůvka a stoper Ondřej Mazuch.

Program 4. kola:

Skupina A: 18:00 Machačkala - Liverpool, 19:00 Udine - Young Boys Bern (Lecjaks)

Skupina B: 19:00 Coimbra - Atlético Madrid

Skupina C: 19:00 Fenerbahce Istanbul - AEL Limassol, Marseille - Mönchengladbach

Skupina D: 19:00 Bordeaux (Plašil) - Marítimo, FC Bruggy - Newcastle

Skupina E: 19:00 FC Kodaň - Stuttgart, Molde - Steaua Bukurešť

Skupina F: 19:00 AIK Stockholm - PSV Eindhoven, Neapol - Dněpropetrovsk (Laštůvka, Mazuch)

Skupina G: 21:05 Sporting Lisabon - Genk, Basilej (Kováč) - Videoton Székesfehérvár

Skupina H: 18:00 Neftči Baku - Kazaň, 21:05 Partizan Bělehrad - Inter Milán

Skupina I: 21:05 Bilbao - Lyon

Skupina J: 21:05 Lazio Řím (Kozák) - Panathinaikos Atény, Tottenham - Maribor

Skupina K: 21:05 Leverkusen (Kadlec - zranění) - Rapid Vídeň, Metalist Charkov - Rosenborg Trondheim (Dočkal)

Skupina J: 21:05 Twente Enschede - Levante, Hannover - Helsingborg

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články