Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

BLOG: Spartě padne Evropská liga jako ulitá. Pokud nesleví, přijde na Letnou i Liga mistrů

Brian Priske se dočkal se Spartou prvního velkého úspěchu v předkolech Evropy – a přišlo to v nejlepší možnou dobu.

Tohle byl jeden z velkých zápasů Sparty a je příznačné, že na Letné přišel v pohárech podruhé v řadě.

Po Kodani teď už se šťastným koncem.

Zaznamenal jsem hlasy, podle nichž by Sparta v Lize mistrů plnila roli stafáže, i když možná ne až tak omráčené, jako v minulém ročníku Plzeň.

Pravdou je, že Sparta pod Priskem pořád roste a pro poměřování konkurenceschopnosti i nabývání zkušeností jí asi momentálně Evropská liga padne víc. 

Ostatně je tam celá řada zvučných možností – Liverpoolem počínaje a Leverkusenem konče. Proti Hložkovi a Schickovi s Kovářem by to byla už jen třešnička.

Přiznám se, že jsem v postup do EL po prvním utkání na Dinamu příliš nevěřil. Záhřebu sice odešli někteří hráči a vyměnil se trenér, ale laťka byla pořád vysoko.

Výborný tým, jsem zvědavý, kde skončí takový Martin Baturina.

Paradoxně právě kouč Jakirovič scénář zápasu odhadl vpředvečer duelu přesně: očekával od Sparty rychlý úder, a ten také zaslouženě dostal.

A pak ještě další tři s razítkem na konci v podobě Olatunjiho bodla. 

Filip Panák
zdroj: ČTK

Spartě se také moc vyplatilo, že kdysi neodepsala se špatným kolenem dlouhodobě laborujícího Panáka, ale soustavně ho podporovala.

K triumfu pomohla i naprosto fantastická atmosféra na Letné, kdy neúnavní fanoušci prakticky non-stop hnali domácí hráče.

V nastoleném trendu, kdy Sparta totálně šlápla do marketingu, podle nedávného rozhovoru nového generálního ředitele Tomáše Křivdy má promyšlených několik tahů dopředu, a vyprodá dokonce i utkání s Karvinou, bych se vůbec nedivil i mnohem větším návštěvám, pokud by již stál nový stadion na Strahově.

Všechno ale nejde hned. Stejně jako Liga mistrů. Pokud budou Priske, Krejčí a spol. pracovat tak, jako proti Dinamu, Sparta se do milionářské soutěže propracuje i tak.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články