Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Bičík: Pro brankáře to byla noční můra

Villarreal - Po jeho váhavém odkopu sice šel Villarreal už ve třetí minutě do vedení, pak ale brankář David Bičík několika skvělými zákroky své zaváhání odčinil. Fotbalisté Sparty tak zejména díky němu uhráli v úvodním čtvrtfinále Evropské ligy ve Španělsku prohru 1:2, která jim dává naději do domácí odvety. 

Bičík, který den před zápasem oslavil 35. narozeniny, zaváhal ve třetí minutě a odkopem po malé domů se míč od napadajícího Cédrica Bakambua odrazil do branky. "Viděl jsem ho na poslední chvíli, protože jsem měl trochu problémy s Frýdkovou malou domů, která byla docela prudká," řekl gólman.

"Musím si s tím poradit líp, dal jsem si to moc od nohy. Po zápase mě napadlo, že jsem si to mohl zaseknout a on by proběhl, ale jak jsem o něm nevěděl, tak mě to v ten okamžik nenapadlo," dodal. "Je to taková noční můra všech brankářů, že odkopem trefí hráče a mně se to bohužel stalo dneska," přidal.

Bičík ocenil přístup spoluhráčů, kteří k němu po inkasované brance hned šli a snažili se ho povzbudit. "Říkali: Hlavu nahoru, stane se, chytneš další tři, čtyři góly. Já taky věděl, že je teprve začátek zápasu, ale chyba to byla veliká. Samozřejmě člověk ví, že by na to měl rychle zapomenout, jenže to bohužel jen tak nešlo," poznamenal.

Villarreal poté Spartu hodně zatlačil, takže Bičík dostal spoustu šancí na reparát. A chybu více než odčinil. "Bylo to náročné a naštěstí jsem něco chytil, takže jsem se mohl alespoň trochu vykoupit. Bude mě to ale strašit hodně dlouho, protože to byla zbytečná chyba," uvedl.

Sparta po prohře 1:2 může před domácí odvetou, která je na programu příští týden, živit naději na postup do semifinále. Něco podobného se dosud povedlo jen Slavii v roce 1996. "Je to otevřené. Je super, že Brába (Jakub Brabec) vyrovnal, ale máme hodně vykartovaných hráčů, takže nevím, s kým budeme hrát," řekl Bičík.

Letenskému celku totiž bude v odvetě určitě chybět vykartovaný Brabec s Costou, zranění jsou navíc Mario Holek, Lukáš Vácha, Ondřej Zahustel, Ondřej Mazuch a Petr Jiráček. "Asi si Dan Zítka (trenér brankářů) nebo Standa Hejkal (asistent trenéra) udělají registraci, nebo to budeme hrát s juniorama," prohlásil Bičík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články