Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Bez Rosického, ale s velkým odhodláním. Sparta chce v Rostově dobře načít jaro

Rostov na Donu - Ostrý vstup do jarní části sezony čeká fotbalisty Sparty. V ruském Rostovu jdou do druhého kola Evropské ligy a rádi by oživili vzpomínky na minulý ročník. Ve stejné fázi tehdy vyřadili FK Krasnodar a nakonec došli až do čtvrtfinále. Přímý přenos duelu Rostov - Sparta sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 18:30.

Sport
zdroj: ČT4

"Chceme s Rostovem uspět. Duel se hraje na dva zápasy, tomu přizpůsobíme taktiku. Věříme, že jsme schopni uspět, i když proti nám stojí velmi kvalitní tým s dobře organizovanou hrou," řekl sportovní manažer a trenér Tomáš Požár, kterého čeká pohárová premiéra.

V ní bude postrádat největší hvězdu týmu záložníka Tomáše Rosického. Bývalý reprezentační kapitán zatím od letního návratu na Letnou z Arsenalu odehrál kvůli vleklým potížím s achilovkou jen pár minut v lize v září proti Mladé Boleslavi. Neodletěl ani do Rostova a pokusí se připravit alespoň na odvetu. Požár nebude moci využít ani zraněné Václava Kadlece, Martina Frýdka, Lukáše Marečka a Ondřeje Zahustela.

Rostov do vyřazovací části Evropské ligy zamířil ze třetího místa v základní skupině Ligy mistrů, kde dokázal porazit 3:2 Bayern Mnichov a odehrál dva vyrovnané zápasy s Atléticem Madrid (0:1, 1:2). Přípravu na Spartu pojal velmi vážně, když trénoval téměř v utajení.

"Ztěžovali nám to, to je pravda. Udělali maximum pro to, abychom je nemohli sledovat," uvedl Požár. "Já se jim nedivím, protože se hraje o hodně. Ale my jsme partyzáni a informace jsme si získali. Máme dostatek seriózních informací, abychom dokázali reagovat a připravit se na ten dvojzápas," dodal.

Vyhlídky Sparty na jarní část sezony rozebíral nový díl Fotbal Fokus podcastu:

Sparta se může opřít o vydařenou přípravu, v níž ani jednou neprohrála a v osmi zápasech inkasovala pouhé dva góly. Letenští si mimo jiné dokázali poradit 2:0 s druhým celkem ruské ligy Zenitem Petrohrad, který s Rostovem remizoval 0:0 a porazil ho 3:2.

Předpokládané sestavy:

FK Rostov: Džanajev - Navas, Granat, Mevlja - Kalačev, Jerochin, Gatcan, Noboa, Kudrjašov - Poloz, Azmún

Sparta: Koubek - Karavajev, Mazuch, M. Kadlec, Costa - Vácha, Sáček - Néstor, Dočkal, Konaté - Juliš

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články