Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Basilej jde v osmifinále na rozjetý Salcburk, Neapol vyrazí na Porto

Praha - V osmifinále Evropské ligy narazí rozjetý tým Salcburku na jedenáctku z Basileje, v níž by měl být i reprezentační obránce Marek Suchý. Dojde také na dva národní souboje: italský mistr Juventus Turín vyzve Fiorentinu, FC Sevilla přivítá v městském derby Betis. Náš web pak bude od 19:00 sledovat v podrobné on-line reportáži duel mezi Portem a Neapolí.

Ačkoli je Suchý v Basileji pouze na hostování z moskevského Spartaku, ve švýcarském týmu dostává pravidelně šanci. V zahajovací jedenáctce odehrál i oba duely druhého kola soutěže. Lídr švýcarské ligy v něm vyřadil Maccabi Tel Aviv po výsledcích 0:0 a 3:0.

První tým rakouské ligy Salcburk má ale impozantní formu - včetně předkola Evropské ligy vyhrál všech deset utkání. "Dvakrát sestřelili Ajax (3:0 a 3:1), takže to nebude nic lehkého. Navíc Švýcaři berou zápasy s německými a rakouskými kluby hodně prestižně," řekl Suchý.

Juventus se s Fiorentinou naposledy střetl v neděli, kdy v lize zvítězil 1:0. V předchozím říjnovém měření sil však úřadující šampion prohrál 2:4. Turínský tým doma naposledy podlehl v dubnu 2010 Bayernu Mnichov a momentálně doma drží šňůru 12 soutěžních výher. "Raději bych hrál proti nějakému jinému evropskému soupeři, ale máme velkou motivaci," upozornil trenér Fiorentiny Vincenzo Montella.

Jasným favoritem historicky 108. sevillského derby bude FC, kterému patří ve španělské lize sedmé místo, zatímco Betis uzavírá tabulku. FC navíc svého souseda v posledních dvou domácích zápasech deklasoval 4:0 a 5:1.

Tottenham se doma utká s lisabonskou Benfikou a pokusí se napravit sobotní ligový debakl 0:4 s londýnským rivalem Chelsea. "Naši fanoušci byli vynikající, chlapci dluží jim i sobě, aby v příštím utkání zvedli hlavy," nabádal trenér Spurs Tim Sherwood.

Další italský zástupce Neapol se představí v Portu, kde čeká pohárový debut dočasného kouče Luise Castra, jenž nahradil Paula Fonseku. Přemožitel Liberce Alkmaar přivítá Machačkalu a bulharské překvapení soutěže Ludogorec Razgrad čeká domácí duel s Valencií.

Program úvodních osmifinálových zápasů Evropské ligy:

19:00 Ludogorec Razgrad - Valencie, Porto - Neapol, Basilej - Salcburk

21:05 Alkmaar - Machačkala, FC Sevilla - Betis Sevilla, Tottenham - Benfica Lisabon, Juventus Turín - Fiorentina

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články