Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Asi Brabcovi večer zavolám, řekl před Slavií Clement. Cílem Genku je skórovat

Sázkové kanceláře staví do pozice favorita jeho svěřence, kouč Genku Philippe Clement ale před úvodním utkáním vyřazovací části Evropské ligy na hřišti Slavie zůstává skromný. Šance obou celků vidí podobně a domů by si rád odvezl hratelný výsledek. Pomoci by mu k tomu mohly tipy od Jakuba Brabce, jenž belgickému týmu patří a jemuž možná trenér zavolá.

Trenér fotbalistů Genku Philippe Clement
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Brabec v současnosti hostuje v tureckém Rizesporu a Clement s ním Pražany zatím  nerozebíral, do čtvrtečního úvodního utkání to ale možná ještě změní. "Zatím jsme o tom s Jakubem nemluvili, ale je to možná dobrý nápad, abych mu večer zavolal. Mohl by nám dát pár dobrých tipů," řekl Clement s úsměvem.

Přestože sázkové kanceláře považují jeho celek proti Slavii za favorita na postup, kouč si to nemyslí.

"Je to 50 na 50. Oba dva týmy jsou v čele svých domácích lig, velmi dobře si vedly v Evropě proti silným soupeřům a postoupily. Možná že ten první zápas je pro nás méně než 50 procent, protože Slavia hraje doma. Pokusíme se tady dát nějaký gól a odvézt si domů co nejlepší výsledek," uvedl Clement.

Kde jsou silné stránky Genku a na koho se zaměřit? I na to se zaměřil nový Fotbal fokus podcast:

Slávistickou hru má zanalyzovanou. "Viděli jsme plno jejích zápasů. Viděl jsem tým, který má hodně dobrých hráčů. Mohou je měnit, nehrají jen v 11 lidech. V Evropě moc gólů nedávali, ale na druhou stranu ani moc nedostávali. Je to v rovnováze. Hrají velmi ofenzivním stylem, stejně jako my," dodal Clement, který v roce 2001 nastoupil za Belgii v obou vítězných utkáních baráže o mistrovství světa proti českému týmu a v Praze se představil ve stejném roce i v přípravném zápase při remíze 1:1.

"Viděli jsme pár zápasů Slavie. Je to dobrý tým s celou řadou reprezentantů, hráči jsou fyzicky velmi dobře vybavení. Nesmíme jim nechat mnoho místa," upozornil záložník Genku Ruslan Malinovskij.

V říjnovém duelu Ligy národů rozhodl jediným gólem o výhře Ukrajiny 1:0 nad českým týmem. "Reprezentační a klubový fotbal jsou úplně něco jiného. Na nároďák přijedete na pár dnů, zatímco v klubu pracujete celý rok. Je to jako vaše rodina. Bude to úplně něco jiného. Samozřejmě v tu chvíli to byl skvělý zápas pro naši zem, úžasný pocit. Uvidíme, jaké to bude zítra," dodal Malinovskij.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články