Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

AS Řím otočil duel na Ajaxu, Manchester United ve čtvrtfinále EL nezaváhal

AS Řím, i přes klesající formu v posledních týdnech, veze z hřiště Ajaxu Amsterdam cennou výhru v Evropské lize. Zvlášť cennou proto, že Římané vítězství 2:1 dosáhli po otočení výsledku. První utkání čtvrtfinále zvládli i fotbalisté Manchesteru United, kteří uspěli v Granadě. Villarreal pak triumfoval na hřišti Dinama Záhřeb, vítěz tohoto souboje by mohl potenciálně vyzvat Slavii, která remizovala na Arsenalu. Odvety se hrají příští týden.

Fotbalisté AS Řím slaví gól proti Ajaxu
zdroj: Reuters autor: PIROSCHKA VAN DE WOUW

Dinamo ve 26. minutě jako první dostalo míč do branky, ale hlavička Oršiče neplatila kvůli ofsajdu Atiemwena. Regulérní gól těsně před pauzou vstřelil Villarreal. Théophile-Catherine zahrál v pokutovém území rukou a nařízenou penaltu proměnil Moreno. Další slibné šance hosté ve druhém poločase neproměnili.

United v Granadě po půlhodině hry otevřeli skóre díky Rashfordovi, který si naběhl na nákop Lindelöfa a připsal si jubilejní 20. soutěžní trefu v sezoně. "Rudí ďáblové" zužitkovali hned první střelu na branku. Krátce před pauzou domácí Herrera trefil tyčku. V poslední minutě přidal pojistku anglického favorita Fernandes proměněnou penaltou.

Ajax poslal do vedení ve 39. minutě Klaassen po spolupráci s Tadičem. Srbský kapitán ale na začátku druhé půle zahodil penaltu, přitom předchozích 17 soutěžních pokutových kopů za amsterdamský tým proměnil. AS Řím srovnal v 57. minutě zásluhou Pellegriniho přímého kopu a tři minuty před koncem dokonal obrat Ibaňez.

Úvodní zápasy čtvrtfinále fotbalové Evropské ligy:

Dinamo Záhřeb - Villarreal 0:1 (0:1)

Branka: 44. Moreno z pen.

Ajax Amsterdam - AS Řím 1:2 (1:0)

Branky: 39. Klaassen - 57. Pellegrini, 87. Ibaňez.

Granada - Manchester United 0:2 (0:1)

Branky: 31. Rashford, 90. Fernandes z pen.

Arsenal FC - Slavia Praha 1:1 (0:0)

Branky: 86. Pépé - 90.+3 Holeš. Rozhodčí: Ekberg - Culum, Hallberg (všichni Švéd.) - Munuera (video, Šp.). ŽK: Zima (Slavia). Bez diváků.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články