Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Arsenal si klestí cestu mezi elitu. Proti němu stojí CSKA Moskva

Arsenalu jde o hodně. Ze všech osmi účastníků čtvrtfinále Evropské ligy má totiž nejmenší šanci, že postoupí do příští sezony Ligy mistrů z domácí soutěže - v Premier League ztrácí na čtvrté místo už 13 bodů. Nutně tak svěřenci trenéra Arséna Wengera potřebují Evropskou ligu vyhrát, jinak zřejmě budou mezi elitou chybět druhý rok po sobě. Arsenalu stojí v cestě do semifinále CSKA Moskva. Přímý přenos vysílá od 20:40 ČT sport a web ctsport.cz.

Radost fotbalistů Arsenalu
zdroj: REUTERS autor: John Sibley

Londýňany trápí marodka zejména v útoku. Zdravotní problémy má Danny Welbeck, který pomohl vystřílet postup přes AC Milán, po dlouhé pauze ještě není zcela rozehraný Alex Lacazette a Wenger nemůže kvůli pravidlům o přestupech využít ani Pierra-Emericka Aubameyanga.

"Lacazette už je ale připravený. Ještě jsem se nerozhodl, zda bude hrát, ale může," řekl Wenger. "Hrajeme proti týmu, který si v pohárech vede velmi dobře, takže budeme potřebovat výkon nejvyšší kvality," dodal.

Zranění třísel trápilo také brankáře Petra Čecha, který vynechal poslední zápas. Dnes se vrátil do tréninku a měl by být na utkání připravený, v Evropské lize však dosud vždy dostával přednost David Ospina. Důležitost zápasu by to ale mohla změnit, vždyť i v posledním ligovém utkání se Stoke šetřil Wenger některé opory právě na duel s CSKA.

Oba týmy jsou ve formě

Arsenal se pokusí využít dobrou formu, když poprvé od září vyhrál čtyři utkání po sobě. Stejně je na tom ale i CSKA, který navíc z posledních devíti venkovních duelů v Evropské lize prohrál jen jednou. Utkání bude řídit český sudí Pavel Královec se svými česko-slovenskými kolegy.

Ve čtvrtek se odehrají i zbylé tři duely. Druhý z hlavních favoritů na celkové vítězství Atlético Madrid přivítá Sporting Lisabon, který v minulém kole vyřadil Plzeň. Lipsko nastoupí proti Marseille a Lazio Řím hostí v italské metropoli Salcburk, který je od srpna neporažený v 35 soutěžních utkáních v řadě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články