Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Arsenal bude o finále EL válčit s Atléticem, Marseille čeká Salcburk

Fotbalisté londýnského Arsenalu narazí v semifinále Evropské ligy na Atlético Madrid. Hráče Marseille čeká Salcburk, který dokázal ve čtvrtek na svém stadionu dohnat s Laziem ztrátu 2:4 a překvapivým triumfem 4:1 římský tým vyřadil. První zápasy jsou na programu 26. dubna, odvety pak 3. května.

Radost fotbalistů Arsenalu
zdroj: REUTERS autor: John Sibley

Arsenal si zahraje semifinále poprvé od roku 2000, kdy se ještě soutěž jmenovala Pohár UEFA. Triumf v soutěži je pro klub navíc velmi pravděpodobně jedinou možností, jak si zajistit účast v příštím ročníku Ligy mistrů. V Premier League totiž ztrácí na čtvrtou příčku deset bodů.

Atlético už Evropskou ligu ovládlo v letech 2010 a 2012. První zápas se bude hrát v Londýně, kam madridský celek přijede jako favorit. Mimo jiné i proto, že Arsenal nezvládl tři poslední pohárové dvojzápasy se španělskými kluby. Atlético naopak prohrálo jen dva ze sedmi dvojzápasů se soupeři z Anglie a tři poslední vyhrálo.

Marseille se Salcburkem na sebe narazí v tomto ročníku Evropské ligy už potřetí, protože se potkaly v základní skupině. Rakouský celek bez porážky postoupil z prvního místa, s Olympiquem hrál doma 1:0 a ve Francii bez branek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články