Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

A znovu ten závěr utkání. Jablonec přišel o bod v Astaně v posledních minutách

Když už v Evropské lize prohrají, je to po výsledku 1:2 a vinou branky v samotném závěru. Fotbalistům Jablonce se to stalo už na půdě Rennes a zopakovali to také na hřišti Astany, které zajistil triumf v 88. minutě Jevgenij Postnikov. Šance Severočechů na postup, když jsou v tabulce skupiny K s dvěma body po čtyřech utkáních poslední, se tak výrazně zmenšily.

Fotbalisté Astany se radují z gólu v síti Jablonce
zdroj: REUTERS autor: Alexei Filippov

"Samozřejmě to bolí. Myslím si, že jsme ztratili tři body. Měli jsme víc brankových příležitostí, které vyplynuly ze hry, a měli jsme je proměnit," řekl trenér Petr Rada.

Úvod na umělém trávníku patřil domácím, kteří se v 18. minutě ujali vedení. Brankář Hrubý vyrazil Tomasovovu střelu na roh, po něm se však prosadil volný Henrique. Zajnutdinov prodloužil míč za sebe a brazilský záložník se před odkrytou brankou nemýlil.

Jablonečtí okamžitě zabrali a vzápětí mohli vyrovnat. Sobol, který nahradil zraněného Masopusta, však trefil pouze boční síť. Stejně dopadl i Považanec, zatímco Jovovič netrefil branku.

V 41. minutě už se ale hosté odměny za aktivitu dočkali. Holešovu střelu srazila domácí obrana na roh a po něm se prosadil Lischka, jehož hlavičku ještě tečoval Zajnutdinov. "Je to pro nás kruté, ale co se týče výkonu, musím hráčům poděkovat. Měli jsme na to, abychom tu vyhráli. Domácí byli větší část druhého poločasu nervózní," uvedl Rada.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Astana – Jablonec

Severočeši jako první zahrozili i po přestávce. Sobol využil zaváhání obránců a dostal se k míči v dobré pozici, ale opět zamířil pouze do boční sítě. Pak ale postupně převzala aktivitu Astana a dvě minuty před koncem rozhodla o vítězství. Tomasov našel ve vápně Postnikova a ten poslal míč pod břevno. "Druhý poločas jsme byli lepší, až na ten blok v závěru, kdy nám soupeř vstřelil rozhodující branku," řekl Rada.

Jablonec tak stejně jako v Rennes přišel o bod na samém konci utkání. "Převládá smutek, protože jsme dostali gól opět v závěru, tam jsme to nezvládli a neubránili to tam. Asi se na to musíme ještě víc specializovat, abychom ty závěry zvládali lépe," dodal Rada.

Astana vyhrála i druhý zápas ve skupině, udržela neporazitelnost a s osmi body je o skóre druhá za Dynamem Kyjev, které dnes porazilo 3:1 Rennes. Francouzskému celku patří se třemi body třetí místo. Jablonec, který jako první český klub v pohárech prohrál v Kazachstánu, má o bod méně a je poslední.

Astana - FK Jablonec 2:1 (1:1)

Branky: 18. Henrique, 88. Postnikov - 41. vlastní Zajnutdinov. Rozhodčí: Vad - Albert, Szert (všichni Maď.). ŽK: Henrique, Aničič - Jovovič.

Astana: Erič - Zajnutdinov, Aničič, Postnikov, Rukavina - Henrique (79. Murtazajev), Kleinheisler, Majevskij, Tomasov - Almeida (71. Mužikov), Kabananga (61. Janga). Trenér: Babajan.

Jablonec: Hrubý - Hanousek, Lischka, Hovorka, Holeš - Sobol (72. Kratochvíl), Trávník, Hübschman, Považanec, Jovovič (89. Kubista) - Doležal. Trenér: Rada.

Grigorij Babajan (trenér Astany): "Zápas jsme začali dobře, prvních dvacet minut to bylo z naší strany dobré. Ale pak Jablonec hru i skóre vyrovnal. Ve druhém poločase soupeř přeskupil řady a vytvořil si šance. Posledních deset minut jsme hráli maximální fotbal."

Petr Rada (trenér Jablonce): "Samozřejmě to bolí. Myslím si, že jsme ztratili tři body. Měli jsme víc brankových příležitostí, které vyplynuly ze hry, a měli jsme je proměnit. Důležité bylo, že jsme se do těch šancí dostali. Druhý poločas jsme byli lepší, až na ten blok v závěru, kdy nám soupeř vstřelil rozhodující branku. Astana měla problémy vzadu, ale na mezinárodní úrovni, pokud jde hráč sám na bránu, měla by to být červená karta. Jestli to tam někdo křižuje, to už jsou jen spekulace. Mrzí mě to celkově, protože jsme měli šancí hodně, hlavně ta Sobolova. Nebo střela Považance, na kterou Jovovič nedosáhl. Hráli jsme fotbal s nasazením, kondičně jsme nestrádali a nebyli jsme horší. Je to pro nás kruté, ale co se týče výkonu, hráčům musím poděkovat. Měli jsme na to, abychom tu vyhráli. Domácí byli větší část druhého poločasu nervózní, vystřídali hráče a chtěli to zvrátit. Oba naši stopeři to zvládli a nepouštěli Astanu do šancí. Převládá smutek, protože jsme dostali gól opět v závěru, tam jsme to nezvládli a neubránili to tam. Asi se na to musíme ještě víc specializovat, abychom ty závěry zvládali lépe."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články