Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Evropská liga poznala všechny postupující

Praha - Český obránce Ondřej Mazuch pomohl fotbalistům Anderlechtu Brusel k postupu do vyřazovací fáze Evropské ligy. V zápase na hřišti nejofenzivnějšího týmu skupin Ajaxu Amsterodam přispěl Mazuch dobrým výkonem k výhře 3:1, která posunula Anderlecht do čela tabulky. Ze skupiny B, kam patřila pražská Slavia, si postup mezi 32 nejlepších týmů zajistilo Lille a Valencie. Poslední volné místo ve vyřazovací fázi Evropské ligy zaplnili fotbalisté Twente Enschede. Nizozemci si postup zajistili remízou se Steauou.

Anderlechtu stačila proti Ajaxu k postupu i remíza, ale belgický celek nechtěl nechat nic náhodě a již v první půli si zajistil tříbrankové vedení. Dvakrát se prosadil Romelo Lukaku. Útok Ajaxu, který ve skupině vyslal v průměru téměř 15 střel za zápas, se tentokrát téměř neprosadil. Až v závěru alespoň snížil Urby Emanuelson střelou z přímého kopu. Anderlecht si tak v klidu pohlídal postup na úkor Dinama Záhřeb. Chorvatský celek i s Miroslavem Slepičkou v sestavě navíc v závěrečném zápase podlehl 1:2 Temešváru.

Mazuch dnes odehrál v obraně Anderlechtu celý zápas, a pomohl tak k tomu, že si na jaře možná již budou moci v Evropské lize zahrát i jeho krajané Jan Polák a Daniel Zítka, kteří podstupují rekonvalescenci po dlouhodobých zraněních.

Valencie se na postup pořádně nadřela

V zamotané skupině B nakonec podle očekávání vybojovala postup Valencie, která se však na hřišti Janova hodně zapotila. V závěru první půle se sice dostala do vedení zásluhou Bruna, domácí však záhy srovnali po trefě Hernána Crespa a v tu chvíli Valencii dělil od vyřazení jediný inkasovaný gól. V páté minutě nastavení definitivně rozhodl hostující kanonýr David Villa, který napravil neproměněný pokutový kop. Valencii do dalších bojů doprovodí Lille, které si snadno poradilo s pražskou Slavií.

Hamburk prohrál boj o prvenství ve skupině C, Hapoelu Tel Aviv podlehl na jeho hřišti 0:1. Po celé utkání u toho byl stoper David Rozehnal. Další Čech David Jarolím tentokrát zůstal podobně jako některé další opory Hamburku jen na lavičce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články