Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Evropská liga nabídne duel Grygerova Juventusu s Ajaxem

Praha - Repríza dvou finále Ligy mistrů mezi někdejšími fotbalovými giganty Ajaxem Amsterdam a Juventusem Turín ozdobí čtvrteční program úvodních zápasů třetího kola Evropské ligy. Do míst, kde strávil čtyři roky, se vrátí český reprezentační bek Zdeněk Grygera, který však chyběl v posledních duelech italské ligy a jeho start je nejistý. Duel Ajax Amsterdam – Juventus Turín vysílá ČT4 a zpravodajský web ČT24 od 18:45. V akci by se mohlo objevit dalších osm Čechů. Informace najdete také na serveru fotbalživě.cz.

Grygera přišel do Ajaxu před necelými sedmi lety a hned ve své první sezoně v Nizozemsku s ním získal titul. Teď se devětadvacetiletý zadák poprvé chystá do Amsterodamu v roli soupeře. Zatím však netuší, zda ho nový trenér Juventusu Alberto Zaccheroni pošle na trávník. V nominaci na čtvrteční zápas sice Grygera nechybí, ale z minulých dvou ligových utkání neodehrál ani minutu.

Juventus chce napravit vyřazení z Ligy mistrů, i když kouč považuje za prioritu spíš Serii A, kde tým bojuje alespoň o pohárové příčky. Duel s Ajaxem však nebere "Stará dáma" na lehkou váhu. Mezi kluby panuje od dvou finálových bitev v nejprestižnější klubové soutěži rivalita. Poprvé se někdejší giganti, kteří dnes marně oprašují zašlou slávu, utkali v roce 1973, podruhé se střetli o 23 let později. Bilanci mají vyrovnanou.

Nicola Legrottaglie, obránce Juventusu Turín:

"Myslím, že stačí vyjmenovat týmy, které jsou v soutěži, a je vidět, že Evropská liga je prestižní soutěž. Ajax má pořád velký zvuk."

Hamburk opět postoupil ze skupiny a chystá se na jiný nizozemský celek PSV Eindhoven. Podle kapitána Davida Jarolíma bude úvodní duel velmi důležitý. "Hrajeme doma a je potřeba, abychom si vytvořili nějaký náskok," řekl třicetiletý záložník, který v Hamburku působí společně s obráncem Davidem Rozehnalem.

Ve čtvrtek se představí i další Češi. Na umění brankáře Jaroslava Drobného spoléhá berlínská Hertha, která v Evropské lize zapomíná na poslední místo v bundesligové tabulce. FC Kodaň v sestavě se Zdeňkem Pospěchem přivítá Marseille, Tomáš Hübschman se s obhájcem trofeje Šachtarem Doněck představí ve Fulhamu. Na český souboj nakonec nedojde v Madridu. Atlético s Tomášem Ujfalušim hostí Galatasaray Istanbul, jemuž bude kvůli lednové operaci nártu chybět kanonýr Milan Baroš.

Čtvrteční program:

15:00 Rubin Kazaň - Hapoel Tel Aviv,

19:00 Ajax Amsterdam - Juventus Turín, FC Bruggy - Valencie, Villarreal - Wolfsburg, Standard Lutych - Salcburk, Twente Enschede - Werder Brémy, Lille - Fenerbahce Istanbul,

21:05 Athletic Bilbao - Anderlecht Brusel, FC Kodaň - Olympique Marseille, Panathinaikos Atény - AS Řím, Atlético Madrid - Galatasaray Istanbul, Fulham - Šachtar Doněck, Liverpool - Unirea Urziceni, Hamburk - PSV Eindhoven, Hertha Berlín - Benfica Lisabon.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články