Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Evropská liga je rozlosována. Slovan Bratislava čekají zápasy s Besiktasem, Bragou a Wolves

V Monaku byl rozlosován letošní ročník Evropské ligy. Na těžké soupeře narazí Slovan Bratislava, který čekají utkání s Besiktasem Istanbul, Bragou a Wolverhamptonem. Český klub v základní skupině druhé nejprestižnější soutěže starého kontinentu podruhé od jejího zavedení a poprvé po osmi letech chybí.

Los Evropské ligy
zdroj: ČTK/AP autor: Daniel Cole

Los rozdělil celkem 48 týmů do dvanácti čtyřčlenných skupin, z nichž vždy první dva postoupí do jarních vyřazovacích bojů. Úvodní kolo hlavní fáze je na programu ve čtvrtek 19. září, finále se odehraje 27. května v Gdaňsku. V minulé sezoně vyhrála Evropskou ligu Chelsea, která se tentokrát představí v prestižnější Lize mistrů.

Zatímco čtyři české celky - Plzeň, Sparta, Mladá Boleslav a Jablonec - vypadly v kvalifikaci Evropské ligy, Slovan Bratislava překvapivě dokráčel až do základní skupiny. Slovenský šampion po senzačním vyřazení v úvodním předkole Ligy mistrů s černohorským outsiderem Sutjeskou Nikšič následně vyřadil v kvalifikaci Evropské ligy tři soupeře.

Naposledy přešel přes řeckého mistra PAOK Soluň. Slovan si zahraje skupinu Evropské ligy potřetí a na hlavní fázi se mohou těšit i čeští hráči Erik Daniel a Jurij Medveděv.

Ve skupinách se představí i další legionáři. Reprezentační brankář Tomáš Vaclík se Sevillou narazí v hlavní fázi soutěže na APOEL Nikósie, Karabach a Dudelange. Španělský celek patří k hlavním favoritům Evropské ligy, v minulé sezoně vypadl v osmifinále s pražskou Slavií, kterou tentokrát čekají boje v Lize mistrů.

Přemožitel pražské Sparty z 3. předkola Trabzonspor, jehož barvy hájí bek Filip Novák, si ve skupině zahraje s Basilejí, Krasnodarem a Getafe. Michal Sadílek se s Eindhovenem může těšit na Sporting Lisabon, Rosenborg Trondheim a Linec. AS Řím, do jehož kádru patří Patrik Schick, bude hrát s Mönchengladbachem, Basaksehirem a Wolfsbergem.

Finalista minulého ročníku Arsenal narazí na Frankfurt, Lutych a Guimaraes. Další z anglických favoritů Manchester United se utká s Astanou, Partizanem Bělehrad a Alkmaarem.

Los základních skupin fotbalové Evropské ligy:

Skupina A: FC Sevilla, APOEL Nikósie, Karabach, Dudelange.

Skupina B: Dynamo Kyjev, FC Kodaň, Malmö, Lugano.

Skupina C: Basilej, Krasnodar, Getafe, Trabzonspor.

Skupina D: Sporting Lisabon, PSV Eindhoven, Rosenborg Trondheim, LASK Linec.

Skupina E: Lazio Řím, Celtic Glasgow, Rennes, Kluž.

Skupina F: Arsenal, Frankfurt, Lutych, Guimaraes.

Skupina G: FC Porto, Young Boys Bern, Feyenoord Rotterdam, Glasgow Rangers.

Skupina H: CSKA Moskva, Ludogorec Razgrad, Espaňol Barcelona, Ferencváros Budapešť.

Skupina I: Wolfsburg, Gent, St. Etienne, Olexandrija.

Skupina J: AS Řím, Mönchengladbach, Istanbul Basaksehir, Wolfsberg.

Skupina K: Besiktas Istanbul, Braga, Wolverhampton, Slovan Bratislava.

Skupina L: Manchester United, Astana, Partizan Bělehrad, Alkmaar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články