Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Everton, Besiktas či Palmeiras? Spartu se Slavií prověří silné kluby z ciziny

Kvalitní zahraniční protivníci čekají na pražská "S" v rámci osmého ročníku CEE Cupu, turnaje hráčů do 19 let. Sparta se ve skupině A utká s Nitrou, FK Sarajevo a brazilským Palmeiras. Slavii čeká v "béčku" Everton, rumunská Academia Sport Team a Besiktas Istanbul. Vítězové skupin, které začínají dnes, postoupí přímo do finále. Přímý přenos souboje o titul sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz v úterý 31. července od 17:50.

CEE Cup 2017
zdroj: ceecup.org autor: Svatopluk Samler

Turnaj je příležitostí, jak vidět talentované fotbalisty prakticky z celého světa. Proto svou účast ohlásili skauti z německé bundesligy, italské Serie A, španělské La Ligy či francouzské Ligue 1.

Na loňském turnaji byl například ostře sledován Joshua Zirkzee, který v Praze nastoupil za Everton. Nizozemský útočník se nakonec rozhodl podepsat smlouvu s Bayernem Mnichov, kam se přesunul ještě během turnaje. Letos už stihl za áčko bavorského velkoklubu odehrát první zápas a rovnou se střelecky prosadil do sítě Paris Saint-Germain.

Z českých fotbalistů se na turnaji ukázali například Matěj Pulkrab, Alex Král nebo Jiří Kulhánek. Sparta už dokázala ovládnout CEE Cup v letech 2015 a 2016. Slavia na svůj první triumf stále čeká.

Vstup na většinu utkání je zdarma, pouze na finálový duel budou přímo na místě v prodeji vstupenky za 100 Kč. Výtěžek ze vstupného bude darován na konto UNICEF. Ještě před finálovým kláním proběhne v Ďolíčku od 15:00 Dětský den s Tomášem Junem, kterého se děti i s rodiči mohou zúčastnit zdarma po předchozí registraci na webu ceecup.org.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články