Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

EURO 2012: Většina týmů preferuje ubytování v Polsku

Varšava / Vroclav – Všechny reprezentace, které budou startovat na červnovém mistrovství Evropy ve fotbale, už zveřejnily, kde budou během turnaje bydlet. Většina týmů, konkrétně třináct ze šestnácti, se rozhodla ubytovat v Polsku. Ukrajinu si za svůj domovský tábor zvolila jen domácí reprezentace, Francouzi a Švédové.

EURO 2012
zdroj: ČT24

"V rozhodování týmů zřejmě hrálo roli, že Polsko má lépe rozvinuté hotolové a sportovní zázemí," vysvětluje Juliusz Gluski, mluvčí organizačního výboru EURO 2012. Řada týmů, například Němci či Angličané, se rozhodla raději na zápasy létat, než aby se ubytovala na Ukrajině.

Portugalci hrají své zápasy v Charkově, ale bydlet budou v západním Polsku. Stráví tak mnoho času cestováním k utkáním. "Objekt i infrastruktura jsou tu dobré, stejně jako tréninkové hřiště," vysvětluje volbu Paulo Bento, trenér portugalské reprezentace.  

Soupeři českého týmu Rusové a Poláci budou během turnaji bydlet ve Varšavě, Řekové se ubytují zhruba dvacet kilometrů od hlavního města. Česká reprezentace si za svůj zvolila hotel jen několik minut od Vroclavského stadionu, na kterém Češi nastoupí ke všem svým zápasům ve skupině.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články