Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Eurem žije celá země. Zažít ho na vlastní kůži by bylo krásné, říká Kopic

Pod postup na mistrovství Evropy se sice Jan Kopic žádným gólem nepodepsal, ale do kádru reprezentace dlouhodobě patří. O premiérové účasti na závěrečném turnaji sní a zároveň věří, že po zdravotních problémech dokáže navázat na sezonu 2017/18, ve které získal ocenění pro nejlepšího hráče české ligy.

Jan Kopic v kvalifikačním utkání s Bulharskem
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Kopic naskočil jako střídající hráč do čtyř kvalifikačních utkání a pokaždé se po závěrečném hvizdu mohl radovat z vítězství. "Za to jsem samozřejmě rád," konstatoval s úsměvem.

"Každé nominace si vážím a vážím si i faktu, že už patřím do reprezentace relativně dlouhou dobu. Když jsem zdravý, tak víceméně pořád jezdím," doplnil rodák z Pelhřimova, který je členem A-mužstva od roku 2014.

Je nám líto, video expirovalo.
Na EURO s Janem Kopicem

Na postu krajního ofenzivního záložníka se během kvalifikace "pral" s konkurencí v podobě Jakuba Jankta či Lukáše Masopusta a coby náhradník odehrál 100 minut.

"Já beru v nároďáku jakoukoli roli. Je to tak, jak to je. Kluci hráli dobře a zasloužili si své místo. Já jsem vděčný, že mě trenér využíval jako prvního nebo druhého střídajícího," poznamenal s nadhledem Kopic.

Dvě operace přibrzdily rozlet, cílem je Euro

V sezoně 2017/18 se stal nejlepším hráčem české nejvyšší soutěže, ale poté čelil hned několika zdravotním problémům s kotníkem. "Od té doby jsem byl dvakrát na operaci. Trošku mě to přibrzdilo, ale momentálně už jsem zcela v pořádku a vůbec nic mě netrápí. Doufám, že to vydrží a že na zmíněnou sezonu navážu."

Navázat by na ni mohl v případě nominace i na ME, které bylo kvůli pandemii koronaviru odloženo o rok.

Závěrečného turnaje se třicetiletý fotbalista doposud nezúčastnil, což vnímá jako velkou motivaci pro nadcházející měsíce. "Limba (David Limberský, pozn. autora) mi o něm několikrát vyprávěl. Je mi jasné, že je to úplně něco jiného než kvalifikace. Žije tím celá země a bylo by krásné to zažít na vlastní kůži," zakončil Kopic.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články