Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Euforie po výhře 20:0 nepřišla. Takové výsledky ženskému fotbalu škodí, řekla trenérka Anglie

Její svěřenkyně potvrdily roli favoritek hodně razantně a připsaly si v duelu kvalifikace mistrovství světa proti Lotyšsku rekordní výhru 20:0. Trenérka fotbalistek Anglie Sarina Wiegmanová z toho však přehnanou radost neměla. Spíše naopak. Dle ní podobné výsledky ženskému fotbalu škodí a přála by si víc vyrovnaných duelů.

Výsledek duelu mezi fotbalistkami Anglie a Lotyšska
zdroj: REUTERS autor: Molly Darlington

"Takové výsledky nejsou dobré. Vím, že si to FIFA i UEFA uvědomují, a to je také dobře. Protože zápasy se skóre jako 20:0 nikomu ke zlepšení nepomůžou," řekl dvaapadesátiletá Nizozemka.

"Samozřejmě že chcete hrát vyrovnané zápasy, a ne zápasy jako tenhle," uvedla Wiegmanová, jejíž tým se úterní výhrou v Doncasteru postaral o rekord evropské části kvalifikace.

"Chceme, aby všechny reprezentace byly na dobré úrovni, a v některých zemích k tomu nemají daleko. Pořád ale musíme na růstu ženského fotbalu pracovat," řekla dvojnásobná vítězka ankety FIFA o nejlepší trenérku.

Anglie je po šesti kolech v kvalifikační skupině D stoprocentní se skóre 53:0. Českým fotbalistkám patří ve skupině C třetí místo. Na šampionát postoupí přímo týmy z prvního místa, celky na druhých příčkách čeká baráž.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články