Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Euforie není na místě, míní Rosický

Manisa (Turecko) - Skoro osm měsíců trval reprezentační půst Tomáše Rosického, a když se vrátil do akce, hned si se spoluhráči užil vítězný pokřik po přípravném zápase v Turecku. Kapitán národního mužstva měl radost z toho, jak dopadl jeho návrat k týmu, v němž si poprvé zahrál s pěti novými spoluhráči. Záložníka Arsenalu prý ale nezaskočilo, jak v Manise ladila souhra týmu i jeho spolupráce s novými tvářemi.

Tomáš Rosický
zdroj: ISIFA

"Mě to nepřekvapilo. Čím víc spolu budeme hrát nebo trénovat, ještě lépe se poznáme. Ale na to, že jsme spolu byli poprvé, jsme si vyhověli dobře. A pozitivní je, že to může být ještě lepší," řekl Rosický po výhře 2:0. "Byla to výborná příprava, v níž jsme obstáli. Teď jde o to, aby kluci zvládli i další krok a zápas. Tohle byl pořád jen přátelák a euforie rozhodně není na místě. Takové slovo bych nepustil z pusy," uvedl Rosický.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Turecko - ČR

Už hleděl ke konci března, kdy reprezentaci v pokračování kvalifikace mistrovství světa vyzvou Dánsko a Arménie. "Musíme se nachystat na to, že třeba Dánové na tom budou takticky mnohem lépe než Turecko," podotkl.

Loni v červnu se na evropském šampionátu zranil v zápase s Řeckem a pak jen z dálky sledoval, jak národní tým prochází obměnou. V duelu v Turecku poprvé spolupracoval s Matějem Vydrou, Vladimírem Daridou, Ladislavem Krejčím a také střídajícími Bořkem Dočkalem a Stanislavem Teclem. "Změnili se hráči, je tady hodně nových kluků, ale co se týče stylu hry, tak to bylo podobné tomu, na co jsem byl zvyklý. Hlavně první poločas byl to, co jsme chtěli hrát," uvedl Rosický.

Seděla mu prý hlavně spolupráce s Jaroslavem Plašilem a Daridou uprostřed zálohy. "Chtěli jsme držet balon, protože náš střed je hodně fotbalový. Jsme na tom dobře technicky a střed se pak dobře doplňoval s kraji zálohy," řekl potěšeně.

Závěr zápasu a poslední dvacetiminutovku v Turecku už sledoval jen z lavičky, o střídání si řekl kvůli střevním potížím. "To když přijde, tak se s tím vážně nedá hrát. Možná to bylo z nervozity, možná jsem tady ale zbaštil něco zajímavého," prohlásil Rosický v žertovné náladě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články