Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Eriksen se připravuje s rezervou Ajaxu na restart kariéry

Boj o návrat do velkého fotbalu nevzdává Christian Eriksen. Devětadvacetiletý dánský záložník, který na loňském EURU prodělal srdeční kolaps, nyní trénuje s rezervou Ajaxu Amsterdam, za který dříve také hrál. V Interu Milán totiž skončil, protože v italské lize s voperovaným defibrilátorem hrát nesmí. Pokračovat v kariéře by měl v anglickém Brentfordu, kde už se údajně dohodl na půlroční smlouvě s opcí na další sezonu.

Dánský fotbalista v Ajaxu hrál v letech 2010 až 2013 a před přestupem do Tottenhamu a pomohl ke třem nizozemským titulům. Rodák z Middelfartu se po prosincovém rozvázání kontraktu s Interem připravoval ve Švýcarsku s třetiligovým Chiassem nebo v Dánsku s dalším bývalým klubem Odense.

"Znám v Ajaxu lidi, připadá mi to jako návrat domů, protože jsem tady byl hodně dlouho. S Jong Ajaxem mohu trénovat ve vysokém tempu ve skupině. To je pro mě perfektní základ. Chci být zase v nejlepší formě, abych v novém klubu mohl co nejrychleji podávat dobré výkony," řekl Eriksen pro klubový web.

Je nám líto, video expirovalo.
Moment utkání Dánsko - Belgie: Potlesk pro Eriksena

"Je skvělé, že s námi může trénovat. Christian je příkladem pro mnoho našich chlapců, zdrojem inspirace pro mladé," doplnil trenér B-týmu Ajaxu John Heitinga.

Eriksen prodělal srdeční zástavu 12. června během úvodního utkání Dánska na Euru proti Finsku a život mu zachránil včasný zákrok lékařů na hřišti. V nemocnici mu poté byl implantován kardiover-defibrilátor, který od té doby hlídá jeho srdeční rytmus. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články