Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Enrique po vítězství v LM: Zatím nevím, zda v Barceloně zůstanu

Berlín – Po vítězství v Lize mistrů ho jeho svěřenci házeli radostí do vzduchu a na trenérovi Barcelony Luisi Enriquem bylo znát, jak si moment užívá. Katalánský celek totiž hned při své první sezoně získal prestižní treble, tedy kromě milionářské soutěže španělský celek ovládl i ligu a pohár. Přesto pětačtyřicetiletý kouč zatím neví, jestli bude v Barceloně pokračovat.

Trenér Barcelony Luis Enrique na rukou svých svěřenců po vítězství v Lize mistrů
zdroj: ČTK/ABACA autor: Szwarc Henri

"Jediné, co můžu potvrdit, je to, že tady bude obrovský večírek," řekl Enrique, který vítězstvím v Berlíně rozšířil sbírku úspěchů s Barcelonou, s níž jako hráč v 90. letech dvakrát získal španělský titul a vyhrál Pohár vítězů pohárů.

Enrique přišel do Barcelony loni v květnu, kdy po sezoně bez trofeje nahradil Gerarda Martina. Hned v úvodu se kvůli nevýrazným výsledkům stal terčem kritiky, nakonec se ale všechno otočilo a katalánský klub stejně jako v roce 2009 získal treble.

Zopakovat tento kousek dokázala jako první evropský tým. "Dneska jsme hráli šedesátý zápas v sezoně a prohráli jsme jen šestkrát a čtyřikrát remizovali. Už jenom tahle čísla ukazují, že to pro Barcelonu byla jedna z nejlepších sezon," prohlásil trenér.

Je nám líto, video expirovalo.
Barcelonští zvedají pohár pro vítěze Ligy mistrů

Barcelona v Lize mistrů navázala na triumfy z let 1992, 2006, 2009 a 2011. "Za posledních deset let jsme nejúspěšnější klub v Evropě. Hráči ukázali hlad po vítězství a obrovsky si to užívali. Navíc po nepovedené minulé sezoně se dali dohromady, a když v těžkých časech držíte pohromadě, tak to jsou přesně chvíle, kdy vyjde na povrch individuální kvalita," uvedl Enrique.

Bývalý kouč AS Řím a Celty Vigo zatím neví, jestli bude v klubu pokračovat. "Teď si chci hlavně užít krásné léto," řekl kouč, jehož setrvání si přejí sami hráči. "Doufám, že zůstane. Neříkal, že odejde, takže věřím, že tady bude i v příští sezoně," uvedl záložník Andrés Iniesta.

"Nejsem ten, kdo by měl rozhodovat o tom, jestli tady bude, nebo ne," řekl obránce Gerard Piqué. "Ale když jsem viděl, jak slavil a jak moc klub miluje, tak jsem přesvědčený, že zůstane," uvedl španělský stoper.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články