Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Enrique po sezoně skončí u Barcelony. Cítím se unavený, uvedl jako důvod

Barcelona – Fotbalisté Barcelony budou mít od příští sezony nového trenéra. Dosavadní kouč Luis Enrique po vysoké výhře ve španělské lize 6:1 nad Gijónem oznámil, že po sezoně kvůli únavě u katalánského velkoklubu neprodlouží smlouvu a po třech letech ve funkci skončí.

Luis Enrique
zdroj: Reuters autor: Albert Gea

O jeho budoucnosti se v posledních týdnech hodně mluvilo, k čemuž přispěla i vysoká porážka 0:4 v úvodním osmifinále Ligy mistrů na půdě PSG. Kouč Luis Enrique ale rojící se spekulace uťal sám. Po drtivém vítězství nad Gijónem, díky němuž znovu zvýšil tlak v lize na Real Madrid, oznámil, že v létě u Katalánců skončí.

"Příští sezonu už nebudu trenérem Barcelony. Způsob, jakým dělám tuto práci, je důvodem mého odchodu. Mám strašně málo času na odpočinek a ten potřebuji," prohlásil na tiskové konferenci po domácím vítězství, po kterém oznámil své rozhodnutí hráčům.

"Chtěl bych klubu poděkovat za důvěru a hráčům za profesionalitu a odhodlání," dodal bývalý španělský reprezentant, jenž v Barceloně mezi lety 1996 a 2004 působil jako hráč a v období 2008-2011 jako kouč B týmu. Mimo to si také vyzkoušel angažmá v Celtě Vigo a AS Řím.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Enrique po sezoně skončí na lavičce Barcelony

Pouze pochvalná slova pro Enriqueho, jemuž na konci sezony končí smlouva, měl i prezident Barcelona Josep Maria Bartomeu. "Jeho rozhodnutí jsme akceptovali. Luis Enrique nás dovedl ke skvělým úspěchům a k další ještě může přidat. Hráči jsou motivovaní," prohlásil.

Barcelonu Enrique vedl zatím ve 164 zápasech, z nichž 125 vyhrál, 21 remizoval a 18 prohrál. S Katalánci slavil i celou řadu velkých úspěchů. V posledních dvou letech ovládl jak španělskou ligu, tak pohár. V roce 2015 slavil titul v Lize mistrů, v Superpoháru a na mistrovství světa klubů. V roce 2016 pak svoji sbírku doplnil o španělský Superpohár.

Po oznámení se také začalo spekulovat o největších aspirantech na uvolněnou pozici na lavičce Barcelony. Hlavní favorit je podle informací současný trenér Sevilly Jorge Sampaoli. Mezi možnými nástupci se ale skloňují také jména Ernesta Valverde, Lauranta Blanca, Mauricia Pochettina či Juana Carlose Unzua.

Zdroj
BBC, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články