Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Elán a energie, důležitý aspekt proti Izraeli i Skotsku, věří Darida

V nominaci fotbalové reprezentace na utkání Ligy národů proti Izraeli a Skotsku nechybí Vladimír Darida, který načal na podzim už šestou sezonu v dresu Herthy Berlín. Jedna z opor národního týmu věří, že když spolu se spoluhráči převedou elán a energii na trávník, mohli by pokračovat ve skvělých výkonech. Stejně jako proti Slovensku. Přímé přenosy utkání Ligy národů odvysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Bundesliga má za sebou tři kola. Do všech v dresu Herthy zasáhl i Darida. Radoval se zatím jen z jedné výhry. Naposledy s týmem sahal po remíze na Bayernu, zatím je jeho tým ale jen na třech bodech.

"Máme tři body ze třech zápasů, ale po herní stránce myslím až na jeden poločas s Frankfurtem to bylo dobrý," říká reprezentační záložník.

Momentálně má ale v hlavně národní tým, s nímž se připravuje na pokračování Ligy národů. V rámci koronavirových opatření se kromě tréninků může Darida zdržovat jen na hotelu a snaží se si krátit dlouhou chvíli. "Asi jako každý. Nějaký film, seriál," vypočítává, co dělá během odpočinku.

Darida dal v přípravě proti Kypru vítězný gól z penalty. V Lize národů v neděli proti Izraeli doufá, že český tým předvede podobně kvalitní výkon jako v září v Bratislavě.

"Když se zapojíme se stejnou energií a elánem jako na Slovensku, tak kvalitu máme a podáme podobný výkon. Myslím, že to bude trochu podobné utkání jako s Kyprem. Budeme mírní favoriti a budeme si chtít odvézt tři body," dodává Darida.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články