Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

El Clásico si podmanil Real a odskočil Barceloně, Griezmann spasil Atlético v Bilbau

První El Clásico v letošní sezoně se stalo kořistí Realu Madrid. "Bílý balet" porazil Barcelonu 3:1 a odpoutal se od ní v čele španělské nejvyšší soutěže. V 9. kole se dařilo také Atléticu Madrid, které zvítězilo v Bilbau 1:0 a vystřídalo soupeře na třetím místě. Jedinou branku utkání vstřelil ve 47. minutě Antoine Griezmann. Sedmá Valencia remizovala s posledním Elche 2:2, dvěma trefami se blýskli domácí Edinson Cavani a hostující Pere Milla.

Karim Benzema a Federico Valverde oslavují gól v El Clásicu
zdroj: REUTERS

Vstup do jubilejního 250. vzájemného soutěžního souboje vyšel lépe Realu. "Bílý balet" vedl od 12. minuty díky pohotové dorážce Benzemy, druhou branku přidal deset minut před přestávkou Valverde.

Barcelona se prosadila až v 83. minutě zásluhou Torrese, ale Real si výhru pojistil Rodrygovou penaltou v nastavení. Hostující kanonýr Lewandowski, který je s devíti trefami nejlepším střelcem soutěže, vyšel podruhé za sebou naprázdno.

Obhájci titulu z Madridu jsou po 101. vítězství v zápasech s "Barcou" posledním neporaženým týmem La Ligy. Před katalánským soupeřem, jenž vyhrál předchozích sedm utkání a šestkrát v nich udržel nulu, vede o tři body.

Krok se špičkou nadále drží San Sebastian, když uspěl 2:1 na stadionu Celty Vigo. Hosté si připsali čtvrtou výhru za sebou a na čtvrté příčce mají 19 bodů stejně jako třetí Atlético Madrid. Barcelona má na kontě 22 bodů, Real 25 bodů.

Griezmann se zapsal do historie Atlética

V Bilbau dostal už v 10. minutě míč do sítě hostující Morata, ale gól nebyl po konzultaci s videem uznán kvůli předchozímu nedovolenému zákroku.

Atlético využilo pomalejšího nástupu domácích do druhého poločasu a díky Griezmannovi ve 47. minutě rozhodlo. Francouzský reprezentant se v lize trefil poprvé od 29. srpna. Zároveň to pro něj byl 100. ligový gól v dresu "Rojiblancos" a stal se šestým hráčem v historii klubu, kterému se podařilo tuto metu pokořit. V 67. minutě musel nuceně střídat brankář hostí Oblak po střetu s Berenguerem a zápas dochytal Grbič.

Fotbalisté Atlética Madrid se radují z gólu v Bilbau
zdroj: REUTERS

Sevilla vyhrála 1:0 na Mallorce, když se v 53. minutě trefil Gudelj. Hosté poprvé oslavovali pod vedením nového trenéra Sampaoliho, jenž doposud pouze dvakrát remizoval shodně 1:1 s Bilbaem a v Lize mistrů s Dortmundem. Oba soupeři mají na dvanáctém a třináctém místě shodný počet devíti bodů.

Španělská fotbalová liga - 9. kolo:

Vallecano - Getafe 0:0, Girona - Cádiz 1:1 (90.+12 Stuani z pen. - 46. Fernández), Valencia - Elche 2:2 (41. z pen. a 45.+7 Cavani - 29. a 65. Milla), Mallorca - FC Sevilla 0:1 (53. Gudelj), Bilbao - Atlético Madrid 0:1 (47. Griezmann), Celta Vigo - San Sebastian 1:2 (39. Aspas - 30. Illarramendi, 54. Zubeldia), Celta Vigo - San Sebastian 1:2 (39. Aspas - 30. Illarramendi, 54. Zubeldia), Real Madrid - FC Barcelona 3:1 (12. Benzema, 35. Valverde, 90.+1 Rodrygo z pen. - 83. Torres), Betis Sevilla - Almería 3:1 (23. a 71. Carvalho, 66. Iglesias - 52. Touré), Espaňol Barcelona - Valladolid 1:0 (78. Joselu), Villarreal - Pamplona 2:0 (42. a 52. z pen. Danjuma).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články