Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

El Clásico po obratu ovládl Real. Barceloně nepomohl ani start Suáreze

Madrid – Tým, který v lize neinkasoval, neprohrál a vede tabulku. S těmito přízvisky se před El Clásicem mohli pyšnit hráči Barcelony. Po něm jim zbylo pouze jediné, to poslední. Katalánci, za které poprvé nastoupil i Luis Suárez, se sice ujali vedení, ale Real Madrid tradiční a ostře sledovaný duel obrátil a nakonec zvítězil zaslouženě 3:1.

Fotbalisté Realu Madrid slaví gól v síti Barcelony
zdroj: ISIFA/AFP PHOTO autor: GERARD JULIEN

Barcelona měla dobrý vstup do zápasu, který zúročil vedoucí brankou už ve 4. minutě Neymar. Brazilský útočník dostal křižnou přihrávku od Suáreze, na hranici vápna se uvolnil kolem Carvajala a Pepeho a trefil se přesně k tyči. V této sezoně La ligy se radoval ze vstřelené branky podeváté.

Real se na inkasovanou branku snažil co nejrychleji odpovědět a začal tlačit. Převaha  přinesla domácím několik šancí a zejména při břevně Benzemy stálo při Barceloně velké štěstí.

Bílý balet se ale přeci jenom vyrovnání dočkal. Po půl hodině zahrál ve vápně Piqué rukou a lídr tabulky střelců Ronaldo srovnal skóre svým šestnáctým gólem v osmi zápasech. Brankář Bravo si vybral při penaltě druhou stranu a inkasoval poprvé v ročníku.

V úvodu druhé půle pak Real rychle zlomil zápas ve svůj prospěch. Již po pěti minutách Kroos centrem našel hlavu Pepeho a stoper domácích zamířil přesně k tyči. V 61. minutě se pak dočkal i velice aktivní Benzema, jenž se po přečíslení dostal ke střele a poslal ji přesně mimo dosah brankáře Barcelony.

Na nepříznivý vývoj se Barcelona snažila odpovědět zvýšenou aktivitou, jenže lídr soutěže byl při svých útocích bezzubý. Chyběl mu moment překvapení a nedařilo se ani Messimu a Real si tak v klidu pohlídal cenné vítězství.

Mezi Barcelonu a Real se vklínila Sevilla, jež otočila duel s Villarealem a vyhrála 2:1. První gól utkání padl až v 79. minutě, když se prosadil dvacetiletý útočník hostů Luciano Vietto. Sevilla dokázala zápas otočit. O devět minut později vyrovnal Denis Suárez a rozhodující okamžik přišel ve třetí minutě nastavení. Dos Santos fauloval v pokutovém území domácího obránce Trémoulinase a Bacca nařízenou penaltu s přehledem proměnil. Sevilla v lize neprohrála již třinácté domácí utkání v řadě a v tabulce je o skóre druhá.

Atlético Madrid zvládlo duel na půdě Getafe a po výhře 1:0 zůstává na páté pozici o skóre za Valencií. Zvítězilo na půdě Getafe zásluhou Maria Mandžukiče: Bývalý hráč Bayernu Mnichov se ve 40. minutě v pokutovém území dostal k dorážce a připsal si třetí zásah za úřadujícího španělského mistra. Atlético tak v posledních devíti ligových madridských derby nepoznalo hořkost porážky.

Čtvrtá je Valencie, která si poradila 3:1 s Elche a na Real Madrid ztrácí bod. V neděli se může v případě vítězství na první Barcelonu dotáhnout v současnosti čtvrtá Sevilla, kterou čeká duel doma s Villarrealem.

Španělská fotbalová liga - 9. kolo:

Vigo - Levante 3:0 (27. a 83. Larrivey, 90. López), Almería - Bilbao 0:1 (56. Etxeita), Real Madrid - FC Barcelona 3:1 (34. Ronaldo z pen., 50. Pepe, 61. Benzema - 4. Neymar), Valencie - Elche 3:1 (13. Mustafi, 18. Parejo, 63. vlastní Lombán - 90.+3 Jonathas), Málaga - Vallecano 4:0 (6. Samuel, 21. Darder, 45. Juanmi, 49. Amrabat z pen.), Espaňol Barcelona - La Coruňa 0:0, FC Sevilla - Villarreal 2:1 (88. Suárez, 90.+3 Bacca z pen. - 79. Vietto), Getafe - Atlético Madrid 0:1 (40. Mandžukič).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články